Gvideti: Niko nema takav kvalitet kao Srbija

 Gvideti: Niko nema takav kvalitet kao Srbija

FOTO: CEV

Srpske odbojkašice pokazale su se jačim od problema koji su ih pratili uoči polufinala, ali i od Holandije koju su nadigrale.

Veoma sam ponosan zbog onoga što je tim uradio danas. Ponavljam ono što sam rekao više puta. Pobedili smo sa 14 igrača, zato što su svi danas na terenu uradili veliki posao. Nije bio lak dan. Probudili smo se i odmah trenirali, ali bez Maje i Aleks, koje su bile bolesne, pa sam morao da promenim nešto. Igrali smo protiv Holandije, sjajnog tima, a mi nismo igrali baš dobro, nismo imali sjajan dan, ali smo ostvarili veliku pobedu. Volim što nismo odustajali, što smo verovali i to je veliki kvalitet tima. Rekao sam im u svlačionici, ne moram da vam kažem kako da igrate, vi znate kako se igraju ovakvi mečevi i to su pokazale, kako se igraju ovakvi mečevi.

Jedan od finalista prethodnog Evropskog prvenstva je ponovo tu, nasuprot njima je Turska koja je eliminisala Italiju, još uvek aktuelnog šampiona.

Da smo igrali protiv Italije, sve bi bilo 50-50, takve bi bile šanse, ali protiv Turske je 80/20, zbog dvorane, stadiona i navijača Turske, videli ste koliko ih je i koliko su glasni, igraćemo u Istanbulu. Turska je jak tim, biće dobar meč i težak meč i srećan sam što ću igrati finale na klupi Srbije, a Srbija mora da bude ponosna na ovaj tim jer svake godine igraju finale. Niko nema takav kvalitet kao Srbija.

Mnogi ističu da su na kupama rivala u finalu selektori koji su do skoro vodili protivnički tim, Đovani Gvideti i Danijele Santareli.

Mislim da su treneri dirigenti jednog orkestra. Muziku će praviti odbojkašice Srbije i Turske.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet