Matijašević: Borićemo se, igraćemo fudbal

 Matijašević: Borićemo se, igraćemo fudbal

FOTO: Čukarički

Po prvi put u klupskoj istoriji Čukarički se našao u žrebu za grupnu fazu evropskog takmičenja, u Ligi konferencija odmeriće snage sa Ferencvarošom, Fiorentinom i Genkom, što je prokomentarisao Vladimir Matijašević, sportski direktor kluba.

– Borićemo se, igraćemo fudbal. Videli smo protiv Olimpijakosa gde smo, rešili smo da se pojačamo. Doveli smo Ognjena Vranješa, čekamo Vukašina Jovanovića da se oporavi, dovešćemo i špica. Verujem da ćemo na taj način moći da pariramo, iako je grupa izuzetno jaka. Ferencvaroš je prvak Mađarske dugi niz godina, bili su u maloj krizi, ali su brzo to prebrodili. Fiorentina je igrala finale Lige konferencije, Genk je u dva meča nadigrao ekipu Olimpijakosa.

Biće ovo veliki trenerski ispit za Igora Matića koji će Brđane predvoditi u borbi na tri fronta, što je novost za ovaj klub.

– Ako pogledamo sve ekipe koje će učestvovati u grupnoj fazi Lige konferencije, jasno je da su timovi izuzetno kvalitetni. Fiorentina je finalista Lige konferencije, Ferencvaroš osvaja titule u Mađarskoj, Genk je odigrao sjajno protiv Olimpijakosa. Očekuje nas interesantna grupa, pokušaćemo da izvučemo pouke iz prethodna dva meča protiv grčkog tima. Očekuju nas sada igrači sličnog kvaliteta, ali treba da verujemo i da možemo da uzmemo neki bod. Smatram da je ova grupa na nivou Lige Evrope. Moramo da budemo hrabri, da budemo ekipa sa stavom, da verujemo u sebe. Svaku ćemo utakmicu pripremiti na najbolji mogući način. Iskreno, jedva čekam te mečeve, biće ovo veliki izazovi za nas i na to tako treba gledati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet