Vujošević: Radujem se partijama Nikole Jovića kao da sam ga ja trenirao

 Vujošević: Radujem se partijama Nikole Jovića kao da sam ga ja trenirao

FOTO: Printscreen

Legendarni trener je rečeno izneo pred utakmicu sa Italijom, međutim, nakon novog otrežnjenja za reprezentaciju Srbije ove reči još više dobijaju na značaju.

– Mi smo u krizi što se tiče puta i odnosa. Prošle godine u kvalifikacijama za Olimpijske igre su na prvi trening došla tri igrača. To govori o neozbiljnosti. Pešić je težak čovek, iako smo prijatelji, ali cepidlači oko nekih stvari. Igrači ne dolaze ovde na provode i opijanje, nego da se spreme. Mora taj minimum dana da se iskoristi svaki sekund, a ne da se žale. Ne treba niko da čašćava svojim prisustvom. I igrači utiču na atmosferu. Pešić je došao u situaciju razmaženosti naših igrača zbog ogromnih para. Samim tim su postali poslovni ljudi sa drugim razmišljanjima.

Gostujući na Sport Klubu, Duško Vujošević je prokomentarisao partije svojih bivših učenika, ali i posebno mu se dopao Nikola Jović.

– Vanja Marinković nikako da postigne stabilnost kad je u pitanju šut. Ima odličan šut, ali nije konstantan. Mora da podigne kriterijum selekcije šuta, da bude još mirniji. Milutinov odličan u napadu, nije potpuno fizički spreman, moj je utisak. Može u jedan na jedan da dođe do rezonske situacije pivotima, posebno je napredovao u povratnim pasovima. To su šutevi sa najvišim procentom uspešnosti, statistički dokazano. Bojim se prevelike minutaže da se ne bi povredio. Radujem se partijama Nikole Jovića kao da sam ga ja trenirao.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet