,,On je najbolji čovek koji je ikad igrao ovaj sport, a to govori dovoljno”

 ,,On je najbolji čovek koji je ikad igrao ovaj sport, a to govori dovoljno”

FOTO: ATP Tour

Borna Gojo je prijatno iznenađenje US Opena, iz kvalifikacija se probio do osmine finala, ali tu čeka Novak Đoković.

– Novak je veliki favorit. Imam ja tremu, ali svi oni mene treba da dobiju, svi su favoriti protiv mene. Očekujem ekstremno težak meč i veliki izazov za mene, nešto novo u mojoj karijeri. Druga sedmica grend slema prvi put, naravno da se veselim i nadam se da ću pokazati dobar tenis.

Hrvatski teniser nije štedeo pohvale na račun srpskog, za njega je on neko ko je promenio regionalni tenis, između ostalog.

– Divim se Novaku, imam definitivno neverovatan respekt prema njemu i tome što je sve ostvario. On je najbolji čovek koji je ikad igrao ovaj sport, a to govori dovoljno. Pogotovo kada tako uspe neko ko dolazi iz zemlje kao Srbija, Hrvatska, Bosne i Hercegovine… Mi nemamo ništa, nismo Australijanci, Amerikanci, Francuzi, koji imaju velike teniske federacije i dobijaju mnogo pozivnica za najbolje turnire. Zato posebno cenim Novakov uspeh, on je najbolji ikad, u to nema sumnje. Treba da se pripremim za Novaka najbolje što se može, i da mislim na svoju igru.

Gojo će po prvi put igrati na terenu značaja kakav ima njujorški Artur Eš, razlog više da za njega ovo bude posebno iskustvo.

– Nadam se uzbudljivoj atmosferi, zašto ne. Doživeti tako velike stadione je nešto za šta igraš i zašto si se i počeo baviti tim sportom. Veselim se tome. Sigurno će biti navijača s obe strane. Imam nekoliko prijatelja koji rade tu, došli su mi i sestra i otac. Došli su mi i neke kolege i trener sa faksa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet