Popović: Neću kukavice u ekipi, ovaj klub zaslužuje poštovanje

 Popović: Neću kukavice u ekipi, ovaj klub zaslužuje poštovanje

FOTO: FK Vojvodina

Uspela je Vojvodina da se oporavi od šoka ranog vođstva radničkog Kragujevačkog, preokrene u drugom poluvremenu i sa tri boda ode na reprezentativnu pauzu.

– Obično nemam običaj da komentarišem igru protivnika, ali moram da kažem jedan detalj, koji verovatno niste primetili. Ostavio je najboljeg igrača kod kuće da bi dobio tim i ja čestitam svom kolegi na tome, jer to ne vide oni koji znaju sve o fudbalu. I to sam rekao igračima u svlačionici da ne gledaju i da zaborave na tabelu i bodove. Danas su detalji odlučili utakmicu, moglo je da ode u potpuno drugom smeru i Radnički je mogao da osvoji tri boda i to ne bi bilo nezasluženo. Moramo da budemo objektivni i da kažemo stvari kakve jesu. Opet smo ponovili neke stvari, napravili smo mnogo neiznuđenih grešaka, a kada smo prestali da mislimo na greške i kada smo ubrzali protok lopte, zaigrali smo mnogo bolje. Prvo poluvreme je pravi primer kako ne smemo da igramo. U prvom poluvremenu smo baš svi podbacili, ali drugo je bilo potpuno druga priča. Pomerili smo linije napred, napadali smo, dali smo golove, potrebno nam je još dosta rada, ali ja neću kukavice u ekipi, ovaj klub zaslužuje poštovanje. Mi smo u drugom poluvremenu zaslužili poštovanje našim odnosom i to nam je donelo rezultat. Voleo bih da neku utakmicu odigramo mirnije. Sada ćemo iskoristiti ovu pauzu da se dodatno uigramo. Danas nam je veliki doprinos donela klupa, igrači koji su ušli promenili su tok utakmice. Nije bitan kvantitet, već kvalitet, jer ne može da uđe i da za pet minuta odradi posao.

Od dolaska na klupu novosadskog kluba Ranko Popović je direktan u medijskim obraćanjima, i sada je direktno rekao šta mu je zasmetalo.

– Greške se dešavaju, ali meni se ne sviđa što je do nje došlo zbog loše komunikacije. Nema onoga ti ćeš, ja ću, već kada kreneš na loptu, po cenu povrede saigrača, ta lopta se čisti, posle ćemo da brojimo zube. Dešavaju nam se u kontinuitetu greške, to je stvar koncentracije i činjenice da mi želimo da unesemo neke nove stvari u našoj igri i to ponekad budi dileme kod igrača i onda dođe do grešaka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet