Stevanović: Naš adut je timski duh

 Stevanović: Naš adut je timski duh

FOTO: FIVB

Šest utakmica, šest pobeda za Srbiju, medalja je u rukama, naše odbojkašice se nadaju su u stanju da pobede Tursku i dođu do zlata.

Spremne smo i vrlo smo motivisane za ovo finale, dugo smo čekale ovu utakmicu i konačno adrenalin, konačno ono što mi znamo da igramo i jednostavno jedva čekamo.

Nema sumnje, najveći izazov na Evropskom prvenstvu, domaća publika, na drugom kraju terena Turkinje koje su sa trona skinule Italijanke.

Turska je ozbiljna ekipa, već duže vreme su pri vrhu, sad su se pojačali sa korektorom Vargas, sigurno su pokazali svoj kvalitet i pobedom nad Italijom, što nije bilo nimalo lako. Očekujemo veoma dobar meč, očekujemo zanimljivu utakmicu i nadamo se da ćemo ih na kraju pobediti.

Mnogo paralela, pre četiri godine Turska je takođe bila domaćin kontinentalne smotre, igrala u finalu sa Srbijom, i izgubila ga…

Imamo iskustva i 2019. godine smo igrali sa njim u Ankari finale Evropskog prvenstva, a i prošle godine pred njihovom publikom za treće mesto u Ligi nacija, divna je atmosfera kad oni napune salu i jedva čekamo.

Naglašava Jovana Stevanović da je timski duh najveći adut Srbije, to se pokazalo u polufinalu koje je dobijeno iako ekipa nije bila na svom uobičajenom nivou.

Naš adut je timski duh, što se videlo i na prošloj utakmici protiv Holandije, nije bila laka utakmica uopšte, ali kao ekipa smo uspeli da završimo pobedom. Individualno niko nije briljirao, ništa nas nije htelo, ali jednostavno entuzijazam cele ekipe i onih koji su ulazili sa klupe, dali su svoj maksimum i smatram da je to naš plus za sve godine što imamo uspehe.

Psihološki momenat će biti jako bitan, ekipa se u miru i tišini sprema za još jedan podvig, posle devet uzastopnih takmičenja sa kojih su donele medalje.

Još nismo svesne… Mi smo uvek ekipa koja je uvek sa nogama na zemlji. Ne slavimo ulazak u četvrtfinale, ne slavimo ulazak u polufinale, jednostavno očekujemo tu zlatnu medalju i da to finale odradimo dobro i kako treba, a onda kad se opustimo slavimo. Nismo svesne još da je finale, tek kad izađemo na teren reći ćemo – To je to, sad je vreme za našu igru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet