Pristup raduje više nego 112 poena, Srbija u četvrtfinalu!

 Pristup raduje više nego 112 poena, Srbija u četvrtfinalu!

FOTO: FIBA

Pokazala se Dominikana kao lak plen za našu selekciju – 79:112 (15:29, 20:27, 18:31, 26:25).

Napadački odličan početak, brza trojka Marinkovića, alej-up zakucavanje Milutinova, Bogdanović u kontri. dominikana je kratko parirala, potom ih je suzbila naša odbrana, Marinković polaže u kontri za plus devet pred prvi tajm-aut. Vrlo brzo po povratku na teren Srbija ide na dvocifreni plus, Bogdanović sa pet poena i asistencijom pravi razliku. Sve u svemu skoro perfektnih deset minuta, Bogdanović i Marinković su već dvocifreni – 15:29.

Očigledno je ono što smo videli u prethodnim mečevima, kad god usporimo igru i čekamo prava rešenja, bez forsiranja šuta, rutinsi kontrolišemo protivnika. Tri uspešna prodora zaredom Stefana Jovića, dva puta je otišao do kraja, kod trećeg je fauliran, šest poena zaredom. Druga četvrtina prerasla je u rutinu, Pešić deli minute i održava intenzitet u odbrani, Srbija poentira na različite načine, Avramović polaže da se osigura prelazak cifre od 50 poena za poluvreme. Izuzetno dobri procenti u šutu za dva i koncentracija u odbrani doneli su veliku razliku na poluvremenu – 35:56.

Tečno ide u napadu i u nastavku, videli smo neke lepe akcije završene trojkama Marinkovića i zakucavanjem Milutinova. Ne treba tražiti dlaku u jajetu ali Dominikanci kažnjavaju slabiju odbranu linije za tri poena, jedan mini nalet seče Stefan Jovića, ukradena i dva plus jedan. Vidi se da su Orlovi silno motivisani da poprave utiske sa prethodne utakmice, nema velikih padova u igri, Bogdanović pogađa novu trojku za plus 25. O pristupu dovoljno govori Avramovićevo bacanje u aut u pokušaju da dohvati loptu nakon što je izblokirao direktnog rivala – 53:87.

Nemaju naši nameru da stanu, pregazili su protivnika ali neće spuštati gas, posle alej-up zakucavanja u kontri Dobrića selektor Dominikane mora da traži tajm-aut. Trude se Dominikanci da ubrzaju igru, rano završavaju napade, na drugoj strani jako lepa akcija i lako zakucavanje Petruševa za stotku. Dobio je novi centar Filadelfija Siksersa priliku da se razigra, odavno samo čekamo konačan rezultat.

Fantastičan je bio Bogdanović, 20 poena bez promašaja iz igre, po 16 su ih postigli Milutinov i Marinković. Treba pomenuti i odličnog Stefana Jovića sa učinkom od 12 poena, sedam asistencija i šest skokova. Očekivano, na drugoj strani se izdvojio Tauns sa 25 poena i sedam skokova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet