Gvardiola od narednog leta u ulozi selektora?

 Gvardiola od narednog leta u ulozi selektora?

FOTO: Manchester City

Ponude će biti, makar neformalne.

Kvalifikacioni ciklus pred nama i Evropsko prvenstvo izgleda da će, bez obzira na rezultat, biti poslednje za Gereta Sautgejta kao selektora Engleske. Ugovor sa tamošnjim savezom mu ističe upravo po završetku ovog takmičenja, i čini se da je u ovom trenutku Sautgejt mnogo bliže nameri da potraži novi izazov, nego da se bavi reprezentativnim fudbalom.

Nije prvi put da se ostrvski mediji bave time, štaviše, sudeći prema vestima koje se svaki čas pojave, čelnici saveza uveliko se pripremaju za takav ishod i blagovremeno traže naslednika. U javnosti su se pojavila dva imena, teško je reći koje zvuči bombastičnije u ovom trenutku.

Jedna ideja je Pep Gvardiola, piše Dejli Mejl. Ovaj list podjednako često ume da baca senzacionalne vesti bez naročitog utemeljenja, koliko i ekskluzive koje se kasnije potvrde, ovu konkretnu plasirao je Sami Mokbel, jedan od njihovih novinara koji se smatraju relevantnim. Gvardiola je već nagovestio da će za dve godine, kada mu ističe aktuelni ugovor sa Mančester Sitijem, napusiti Etihad i probati nešto novo. Da li je to pozicija selektora Engleske, godinu dana pre planirane promene, i ne zvuči toliko nelogično. Svakako, odgovorni u savezu su već spremni da uspostave kontakt i raspitaju se o ovoj mogućnosti.

Može se reći da u ovom trenutku podjednako egzotično zvuči mogućnost da Sarina Vigman, selektorka ženske selekcije Gordog albiona pređe na istu poziciju u muškom fudbalu. Engleski i holandski mediji izveštavali su o ovoj, ali ideji Holandije da je angažuju u istoj ulozi, pa ko zna, možda stvarno bude vreme za jednu takvu novost u svetskom fudbalu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet