Kolaković: Na drugi trijumf smo naročito ponosni

 Kolaković: Na drugi trijumf smo naročito ponosni

FOTO: CEV

Prvi deo grupne faze planiran da se igra u Peruđi je gotov, srpska reprezentacija se seli u Ankonu sa dve pobede u džepu.

– U Peruđi smo prošli baš kao što je i bilo očekivano. Ostvarili smo pobede protiv Švajcarske i Belgije, na drugi trijumf smo naročito ponosni. To je bio težak protivnik i zahtevan meč. Bili smo pod velikim opterećenjem da pobedimo, svakako da bismo se plasirali u sledeći krug, ali isto tako da bismo ga startovali sa što bolje pozicije. U Ankoni smo imali dva slobodna dana, a onda nam slede utakmice od kojih nam zavisi plasman u sledeći krug. Estonija i Nemačka su takođe ozbiljni rivali, stoga očekujemo iste mečeve kao sa Belgijom, možda i još teže.

Italija je savladala našu selekciju maksimalnim rezultatom, ipak. Igor Kolaković i takav ishod vidi kao vrednu lekciju za naš podmlađeni tim.

– Poslednji protivnik je bio najjači do sada, bolji od prethodnih, pokazali su svoj kvalitet, a mi smo imali svoje šanse, ali opet rezultat je bio taj koj jeste. Drago mi je da smo imali priliku da učimo od prvaka, nemamo priliku da svaki dan igramo protiv ekipe koja neke stvari dovodi gotovo do savršenstva. Možemo biti ljuti što nismo bolje igrali, ali igrači su od prvog do poslednjeg sekudna radili ono što najbolje znaju. Iako su izgledali bespomoćno, imali su energije i duha da se bore do kraja, što daje nadu za ono što sledi.

Na redu su dueli sa Estonijom i Nemačkom, Miran Kujundžić je najavio večerašnji duel koji počinje od 18 časova.

– Imali smo dva dana odmora, da se što bolje pripremimo i odradimo sve naredne utakmice najbolje moguće. Estoniju sam gledao, pružili su jako dobar otpor Italiji, dok je Nemačka tradicionalno nezgodna. Sa Nemcima smo igrali u Ligi nacija ove godine, to je bio odličan meč, gde smo uspeli da izborimo pobedu. Sada su još pojačani Drozerom. Sigurno nas očekuje jedan maraton, treba da budemo strpljivi i da damo sve od sebe da zabeležimo još dve pobede

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet