Orlovi protiv Estonaca osigurali prolaz dalje

 Orlovi protiv Estonaca osigurali prolaz dalje

FOTO: CEV

Maksimalna pobeda pred sutrašnju borbu za drugo mesto – 3:0 (25:16, 25:23, 25:22).

Prvi set je bio odbojkaška rapsodija u režiji naše selekcije. Serija od pet poena u ranoj fazi utakmice dala je zalet, ubrzo je Srbija pobegla na plus pet. Razlika se do kraja nije spuštala ispod te cifre, na terenu se samo jedan tim pitao za sve.

Estonija je mnogo bolje zaigrala u nastavku, dovoljno da gledamo egal i možda malo češće blagu prednost na njihovoj strani. Nizom od tri poena stekli su plus dva pred ulazak u samu završnicu. Možda i ključan je tu bio jedan maratonski poen osvojen od strane naše repezentacije nakon što se Luburić odbranio nogom, potom je Atanasijević pogodio as za izjednačenje i okretanje momentuma. Novi sjajan servis, sada Ivovića, dodatno je uzdrmao Estonce, Pavle Perić se vratio u izdanje iz prvog seta, Luburić poslao loptu od protivničkog bloka u aut da se dovrši posao.

Stvari su se posle toga vratile na svoje mesto. Najpre, dobar servis u kontinuitetu omogućio je da se sve ostalo posloži. Orlovi su poveli sa 4:1, pa 6:2, dugo držali rezultatsku distancu, ali potom sebi ponovo dozvolili kraći pad. Dovoljno da Estonija osvoji šest poena naspram jednog našeg i priđe na minus dva pred sam kraj. Uozbiljio se naš tim na vreme, servis Todorovića od primača ide u aut, prva meč lopta je iskorišćena. Sutra od 21 čas u direktnom duelu sa Nemačkom odlučivaće se o drugom mestu u grupi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet