Pešić: Očekuje nas veoma izazovna utakmica

 Pešić: Očekuje nas veoma izazovna utakmica

FOTO; FIBA

Košarkaši Srbije sastaće se u četvrtfinalu Mundobasketa sa selekcijom Litvanije, a naš selektor Svetislav Pešić rekao je kako tim može da prođe u polufinale Svetskog prvenstva.

Pred meč sa Litvancima je Svetislav Pešić posle treninga rekao:

“Protiv ekipe kao što je Dominikanska Republika dovoljno je sa dobrom odbranom i prosečnim napadom da se pobedi, a protiv Litvanije sve mora da bude izvanredno. Moramo da odigramo jednu od najboljih utakmica do sada da bismo mogli da pobedimo”, rekao je Pešić.

“Nema prava na grešku, ni juče nije bilo, takav je sistem takmičenja… Borili smo se da pobedimo, nema odrađivanja, stručni štab odredi prednosti i mane protivnika, to je proces koji traje kada se sprema svaka utakmica. Momci su igrali izvanredno, pokazali su timsku igru i hemiju, treba reći i tih 30 asistencija, to je košarka moju želimo da igramo”, rekao je Pešić.

Kako sa Litvancima

“Protiv Litvanije to neće biti dovoljno, fizički vrlo jak protivnik, na jakoj i cvrstoj veoma agresivnoj odbrani baziraju svoju igru. Biće veoma izazovna utakmica za nas, sutra igramo četiri utakmice po 10 minuta, i svaka je za sebe. I ja sam optimista ali nemam pravo da to previše budem. I mi imamo prednosti, sposobnost dobre ekipe je da sakrije nedostatke a istakne prednosti, na nama je to da probamo. I oni imaju svoje slabosti, to treba targetirati i napasti, ne postoji savršena ekipa”, kaže selektor Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet