Piksi o fudbalu u Saudijskoj Arabiji: Da sam igrač, otišao bih

 Piksi o fudbalu u Saudijskoj Arabiji: Da sam igrač, otišao bih

FOTO: FSS

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi pričao je o predstojećim mečevima kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će „orlovi“ igrati protiv Mađarske (7. septembar) i Litvanije (10. septembar).

Takođe je prokomentarisao i dešavanja u Saudijskoj Arabiji, gde od ovog leta nastupaju Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić.

„Aj što je Mitrović postigao tri gola, neko kako je postigao onaj prvi. Moramo sa malo poštovanja gledati tu ligu. Nisu oni na nivou liga petice, ali vidim da igrači koji su tamo itekako daju maksimum, bore se, trče, daju golove, asistiraju. Drago mi je što u tom jednom šampionatu imamo dvojicu naših igrača koji će predstavljati Srbiju. Ali pre svega predstavljaju sami sebe. Bilo je pitanje koliko je dobro da su igrači tamo, s obzirom na nivo lige. Jedna stvar mora biti jasna, kada izađete na teren morate da trčite, morate da se borite i opravdate očekivanja za šta ste plaćeni. S obzirom da se radi o ozbiljnim momcima i profesionalcima ne verujem da će da propuste takvu šansu. Štaviše, mislim da će se dokazivati sve više i više, a to možemo da vidimo na primeru zvezda koje su otišle tamo. Itekako im je stalo da se pokažu“, rekao je Piksi.

Imao je i zanimljiv komentar, te je otkrio da li bi on uradio isto kao i oni.

„To su lične odluke u koje ne treba da se mešamo. Drago mi je što su otišli. Da sam i ja igrač, isto bih išao tim putem, ali šteta, ne igram više“, završio je Piksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet