Ramos stigao u Sevilju, objašnjenje i cifre će vas oduševiti!

 Ramos stigao u Sevilju, objašnjenje i cifre će vas oduševiti!

FOTO: Paris Saint-Germain

Fudbalska romantika još uvek živi.

Kada je na početku leta krenuo odlazak nekolicine iskunijih fudbalera Pariz Sen Žermena, među njima se našao i Serhio Ramos. Interesovanja i ponuda mu nije manjkalo. Inter Majami je prvi izašao, ali tu su bili klubovi iz Turske i Saudijske Arabije. Delovalo je da je blizu Istanbula, pa Džede, barem su tako uveravali novinari sa informacijama iz njegovog okruženja, nije bilo najjasnije zbog čega se oteže.

Znalo se za Ramosovu želju da se vrati u Sevilju posle 18 godina, međutim, ta priča je utihnula. Samo za javnost, iskusni štoper čekao je i čekao da Andalužani uspeju da stvore uslove za njegov povratak. Bešiktaš je u međuvremenu napustio pregovore, ostale su još dve ponude na stolu. Al Itihad je nudio 20 miliona evra po sezoni i višegodišnji ugovor, sa klauzulama za raskid po želji. Ponuda Galatasaraja bila je 11 miliona plate godišnje, takođe višegodišnji ugovor.

Obe je Ramos odbio i pristao na ponudu Sevilje – jednogodišnja saradnja, sa opcijom produžetka na još jednu sezonu, za platu od milion evra! Na aerodromu je upitan zašto se odlučio na takav korak, rekao je: zbog dede, oca i Antonija Puerte, bivšeg saigrača, nažalost preminulog u 22-oj godini života zbog srčane mane.

Fudbalska romantika i dalje živi, pa će Ramos postati sedmo pojaanje za Hosea Luisa Mendilibara. Sevilja je ovog leta uložila 20 miliona evra u transfere Đibrila Soa i Dodija Lukebakija, kao slobodni agenti došli su Marijano DIjaz, Adria Pedrosa i Orjan Niland, Bubakari Sumare je doveden na pozajmicu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet