Tri posla na relaciji severni London – Istanbul, da li će i Žoržinjo?

 Tri posla na relaciji severni London – Istanbul, da li će i Žoržinjo?

FOTO: Printscreen

Prelazni rok u turskoj još uvek traje.

Malo u senci liga petice i saudijskih klubova odlične poslove su uradili i turski, sa naglaskom na velikane iz Istanbula. Dosta zanimljivih igrača krenula je put ove ili one strane najvećeg turskog grada, poput Dušana Tadića, Edina Džeka, Vilfrida Zahe, Hakima Zijeha, Aleksa Okslejda-Čemberlena i drugih, posao za turske klubove nije završen.

Strpljenje i upornost su se isplatili Galatasaraju u slučaju veziste, u toku dana završen je dolazak Tongaja Ndombelea. Napoli nije želeo da ga otkupi, Totenhem nije baš bio preterano zainteresovan da ga zadrži, međutim, vezista je držao poziv iz Turske na čekanju nadajući se nekom iz najjačih liga. U jednom trenutku se raspitivao Inter, odlučio za drugog igrača, kad su opcije postale sužene, Ndombele je prihvatio ponudu Galatasaraja i otišao na pozajmicu sa opcijom otkupa, čeka se samo formalizacija posla.

Zajedno sa njim na put će i Davinson Sančez. U ovom slučaju radi se o transferu, Totenhem i Galatasaraj su blizu dogovora oko obeštećenja za Kolumbijca, očekuje se da i drugi posao između ovih klubova bude završen u toku dana.

Na drugu stranu Istanbula će izgleda Nikolas Pepe. Ofanzivac je pokvario planove Arsenalu o lepom prihodu, odbio ponude iz Saudijske Arabije, na kraju prihvatio ponudu koja je najduže tu, onu od strane Bešiktaša. Više izvora sa evropskog tržišta navodi da je sve dogovoreno, za Pepea će biti plaćeno simbolično obeštećenje.

Moža ovde ne bude kraj poslovima na relaciji severni London – Istanbul. Turski mediji najavljuju da ka Emirejtsu gleda i Fenerbahče, sa mišlju da proba da dovede Žoržinja. Da je taj poziv stigao ranije, Arsenal bi ga rado razmotrio, sada nakon povrede Tomasa Parteja veliko je pitanje, iako je Žoržinjo u prve tri utakmice sakupio samo 18 minuta. Odgovor na pitanje o ovoj mogućnosti nećemo dugo čekati, jer turski klubovi, kao i svi drugi koji nastupaju u evropskim takmičenjima, imaju rok do večeras u ponoć da registruju igrače.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet