Amerikanci se naljutili pa isprašili Italijane

 Amerikanci se naljutili pa isprašili Italijane

FOTO: FIBA

Stotkom overili drugu kartu za polufinale – 63:100 (14:24, 10:22, 20:37, 19:17).

Poraz koji ih je stavio na drugo mesto grupe J očigledno je pogodio i razljutio reprezentativce Sjedinjenih Američkih Država. Italija je bila ravnopravan rival tek nešto više od pet minuta, nakon toga, protivnik je stegao odbranu, Haliburton razigrao sebe i saigrače, serijom trojki su se odmakli, Bankero je položio za prvu dvocifrenu prednost. Malo smo sačekali da u drugoj četvrtini oba tima nađu napadački ritam, kod Italijana je to ostalo na celih deset poena, motivisani Amerikanci nemilosrdno su nagazili rivala, očito rešeni da se iskupe za poraz od Litvanije – 24:46.

Nisu imali nameru da stanu Kerovi puleni, velika razlika im je još omogućila da se poigravaju sa protivnikom, zatrpavali su koš Italije kako god su hteli. Poluvremene u kome se razlika jedva spušta ispod 30, a neretko je oko 40 poena prednosti ili preko nema šta posebno opisivati. Igrali su Amerikanci poput ranjenih lavova, Azurima se prvo mesto u grupi i pobeda nad našom selekcijom nisu isplatili, paradoks Mundobasketa. Sjedinjene Američke Države sada čekaju Nemačku ili Letoniju u polufinalu.

Najefikasniju među pobedničkom ekipom Bridžis sa 24 poena i uz to sedam skokova, Haliburton je ubacio 18 poena. Jedna svetla tačka u timu Italije možda Fontekio sa svojih 18 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet