Đere: Đoković je pokazao zašto je najbolji svih vremena

 Đere: Đoković je pokazao zašto je najbolji svih vremena

FOTO: Printscreen

Samim plasmanom u treće kolo US Opena, po sopstvenim rečima, odigrao je do sada najbolju grend slemu. Za nastavak sezone i one naredne imaće dodatnu dozu samopouzdanja nakon što je ozbiljno namučio Novaka Đokovića.

– Znao sam da mogu da igram dobro, sigurno će mi nešto znači za budućnost, ali da li će biti neka prekretnica ili ne, to ne znam. Generalno sam igrao dobro u poslednje vreme, dobro sam igrao, čak ni u trećem i četvrtom setu nisam igrao toliko loše. Malo mi je pala energija, ali teško je sada – dao sam sve od sebe. On je pokazao zašto je najbolji svih vremena.

Pažljivo je Laslo Đere analizirao meč, imao je dva seta prednosti, međutim, nije mu protivnik dozvolio da u istom ritmu nastavi.

– Nisam stavljao na sebe neki pritisak, nisam ni u mislima počeo previše da lutam, nešto minimalno, ali sada kad vratim film, imam osećaj da sam krenuo agresivnije u trećem i četvrtom setu. To je izgleda njemu više odgovaralo i on je malo promenio taktiku, češće je igrao bekhend paralelu. Tek na kraju petog seta, poslednjih nekoliko gemova, malo sam smanjio brzinu loptice i to kao da je davalo više rezultata nego udaranje i napadanje, u tome je najbolji na svetu. Nebitno, pošto sam malo fizički pao, pokušao sam malo ranije da završim poene, a to je jako teško protiv njega. Nekako smo obojica onako pažljivo ušli u meč i to je meni više odgovaralo, on je posle podigao nivo igre, ali generalno je dinamika bila potpuno drugačija u trećem, četvrtom i prvom delu petog seta. Ja sam udarao, on je koristio brzinu mojih loptica. i nekako smo ušli u tempo igru u kojoj je on najjači. Možda je trebalo da nastavim za nijansu pasivnije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet