Iz Premijer lige u Superligu: Fudbaler Njukasla pozajmljen Voždovcu!

 Iz Premijer lige u Superligu: Fudbaler Njukasla pozajmljen Voždovcu!

FOTO: Profimedia

Fudbalski klub Voždovac pojačao je svoje redove Peruanskim fudbalerom Rodrigom Vilkom, koji će do kraja sezone nastupati kao pozajmljeni igrač engleskog Njukasla.

24-godišnji vezista ponikao je u Deportivo Munisipalu, a oktobra 2020. godine prešao je u Njukasl. Engleski klub ga je već slao na pozajmice u Donkaster i Univeristario.

“Imao sam sastanke sa predsednikom i trenerom koji su me ‘naterali’ da poželim da dođem u Voždovac. To je divan klub u lepom gradu, sa mnogo mladih igrača koji žele da naprave ozbiljne karijere”, rekao je Vilka.

“Već sam stekao određeno iskustvo, prošao sam kroz dobre i loše momente i sada time želim da doprinesem ekipi da ostvari što bolje rezultate. Posvećenost, trud i vredan rad je nešto što sam uvek pružao i što od mene i sada može da se očekuje”, dodao je on.

Sportski direktor kluba iz Zaplanjske Bojan Leontijević naveo je Vilka igra na poziciji levog krila i “desetke” i da dolazi kako bi pojačao konkurenciju u timu.

“Igrač je sa reputacijom iz Premijer lige. Prošlu sezonu proveo je u peruanskoj prvoj ligi. Očekujemo da odmah pruži kvalitetan doprinos i nadamo se da će u svakom smislu biti dobro pojačanje za nas. ;Dugo su trajali pregovori, ali drago nam je da je naš klub prepoznao kao dobru sredinu za razvoj svoje karijere”, rekao je Leontijević.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet