Nagelsmanu šansa da prekine dominaciju Bajerna?

 Nagelsmanu šansa da prekine dominaciju Bajerna?

FOTO: FC Bayern

Ili se možda okuša u drugoj ulozi.

Odlučio se Bajern prošle sezone na promenu trenera i to je na Alianc areni obrazloženo kao dugoročni potez. Julijan Nagelsman je u narednim mesecima povezivan sa velikim brojem klubova, sa četiri je imao konkretne kontakte. Sa Čelsijem i Pariz Sen Žermenom su pregovori poprilično odmakli, dugo mu se nadao Totenhem, u jednom trenutku pojavio se i Napoli. Sve je propalo u nekom trenutku, mladi trener čeka neku novu šansu, mediji u Nemačkoj nagoveštavaju dve mogućnosti.

Jedna je selidba u Dortmund. Sezona nije dobro počela za Borusiju, pobeda i dva remija u tri kola nisu baš crveni alarm ali jesu prvi signal odgovornima na Signal Iduna parku da razmisle o Edinu Terziću. On još uvek ima podršku, međutim, čelnici Borusije se spremaju i za mogućnost da će morati da reaguju ukoliko ekipa ne počne da pruža bolje partije. Bild najavljuje da će Milioneri, ukoliko Terzićev status bude razmatran, prvi kandidat da ga zameni biti upravo Nagelsman. Bilo bi zanimljivo videti ga u pokušaju da prekine dominaciju Bajerna nemačkim fudbalom…

Drugi nemački mediji potvrđuju ovu priču ali i lansiraju onu o poziciji selektora Nemačke. Pod velikim pritiskom je Hansi Flik, štaviše, ogroman deo javnosti poziva na smenu već mesecima, ako Manšaft hitno ne počne da pruža mnogo bolje partije, selektor je prvi na udaru. I u ovom slučaju Nagelsman je prvi kandidat, sudeći po odjecima iz nemačkih medija. Kako god okrenemo, sledeći posao će morati da sačeka, gde god to bilo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet