Odbojkaši dobili bitku za drugo mesto!

 Odbojkaši dobili bitku za drugo mesto!

FOTO: CEV

Prvi poraz za Nemačku, tek koliko da se osigura bolja pozicija pred osminu finala – 1:3 (22:25, 25:20, 22:25, 19:25).

Prvi set poprilično izjednačen, barem onaj deo do završnice. Poen na poen, kad se povežu dva, protivnik ubrzo odgovori istom merom, kao i na niz od tri poena. Drugi takav Srbije dao je zalet za finiš prvog seta, dobijenog na krilima sjajne igre Pavla Perića kao prvog među jednakima.

Nemačka otvara drugu deonicu sa dva poena, naša ekipa odgovara serijom od šest. Ne da Nemci nisu klonuli, nego su tada zaigrali svoju najbolju odbojku, doduše i Orlovi su im pripomogli u tome, nije bilo sigurnosti, pre svega u servisu, kao u ranoj fazi utakmice. Brzo Nemačka hvata priključak, preuzima kontrolu, u dva navrata poentira u nizovima i sigurno ide ka izjednačenju.

Sa dodatnim samopouzdanjem Nemci bolje otvaraju treći set, poveli su sa 4:1, pa 5:2, i tada na liniju za servis staje Perić. Maestralnom sekvencom pogurao je ekipu ka seriju od osam poena, međutim, i u takvj situaciji protivnik je pokazao karakter. Relativno brzo su se konsolidovali, sada oni napravili niz i obirsali minus. Pri rezultatu 21:21 ušao je Atanasijević da servira, svedočili smo simpatičnoj sceni gde cela klupa skandira ,,Napadaj, napadaj, hajde Bato, napadaj”, a on im je to vratio sa tri projektila za tri set lopte, iskorišćena je druga.

Gde je stao Atanasijević, nastavio je Kujundžić, servisima, pa onda nakon Perićevog bloka i napadom iz sredine za uvodnih 5:1. Još jednom su Perićevi servisi uz igru u odbrani bili kobni po Nemačku, sredinom četvrtog seta bilo je jasno po govoru tela da ne mogu da se vrate. Srbija grupnu fazu završava na drugoj poziciji u grupi A, sa četiri pobede i jednim porazom, na miru može da sačeka protivnika u osmini finala, Češku ili Severnu Makedoniju.

Luburić je sa 18 poena bio najefikasniji, Kujundžić ih je osvojio 15. Kod Nemaca se izdvojio Grozer sa 22 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet