Sa klupskim fudbalom smo na kratko završili, vreme je za reprezentativni, u ovom prozoru Srbija dočekuje Mađarsku, zatim gostuje Litvaniji u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Još 15 bodova je u igri i svaka utakmica je važna. Svaki duel predstavlja šansu za približavanje cilju i potrebno je iskoristiti je. Septembar je važan, ali i oktobar. Pokušaćemo da ostvarimo cilj i plasiramo se na Evropsko prvenstvo, što pre. Bodovnim saldom i pozicijom možemo da budemo zadovoljni, iako uvek može više. Moglo je da bude i bolje i gore. Drago mi je što ćemo imati u konkurenciji važne, neophodne igrače za našu igru. Nadam se da ćemo igrati bolje i da ćemo ostvariti cilj. Neće biti lako, ali moramo da verujemo. U fudbalu je važno da se koncentrišete i usmerite misli na prvi izazov ispred vas. Unapred upisani bodovi su navijačka stvar, ali ljudi koji nose odgovornost gledaju drugačije. Ne razmišljamo o Litvaniji već samo o Mađarskoj. O Litvaniji ćemo razgovarati kada prođe predstojeća utakmica.

Zbog ranijih izgreda reprezentacija neće imati podršku publiku s izuzetkom mališana mlađih od 14 godina.

Svaka kazna, ma kakva ona bila, predstavlja tužan događaj. Kada su u pitanju domaći i gostujući teren, smatram da to više nije toliko bitno. Žao mi je što protiv važnog i dobrog protivnika neće biti publike, ali će biti dece, kao što je to bio slučaj protiv Švedske u Ligi nacija. Ne bih voleo da budemo kažnjavani u budućnosti, voleo bih da se to promeni. Ukoliko je nešto zabranjeno moramo da to poštujemo. Mi, stručni štab, igrači i rukovodstvo, se trudimo da pokažemo fer-plej i da apelujemo na neke stvari.

Meč sa Mađarima okarakterisan je kao derbi grupe, za mnoge i ključan u borbi za prvo mesto u grupi, sav fokus je najpre na njemu.

Mađarska ima veoma kvalitetnog trenera i ekipa su koju veoma poštujemo, pre svega zbog rezultata poslednjih godina. Imaju igrače vrhunske klase i duel sa njima je derbi naše grupe, saglasan sam i prihvatam to razmišljanje. Analiziraćemo utakmicu, već smo je i analizirali, ali moramo da budemo fokusirani na našu igru. Ne verujem da će se mnogo promeniti u odnosu na prijateljsku utakmicu odigranu protiv Mađarske, uprkos činjenici da nije takmičarska. Rival će sigurno biti potpuno spreman i motivisan, ali isto važi i za nas. Ne verujem da će Mađari menjati koncept, igraju po prepoznatljivom sistemu.

Prokomentarisao je Dragan Stojković i poziv Stefanu Mitroviću, kao i još neke mlade fudbalere Crvene zvezde.

“Što se Mitrovića tiče, bilo je komentara da nije viđen prošle godine, a moj odgovor je da je to jer nije igrao. U novom sistemu u klubu, po dolasku novog trenera, dosta je napredovao i nagradio sam ga. Konstelacija igre našeg šampiona je prošle godine bila potpuno drugačija, ali u novom sistemu koji se forsira, za fudbalere koji su strahovito brzi ima mesta. Poseduje brzinu, kvalitet i neke stvari koje mi se sviđaju. Sviđa mi se i kako igra Vladimir Lučić, takođe, očekujem i od Uroša Kabića dosta, samo ne znam da li će imati minutažu, ali to su klupske stvari. Trudim se da napravim dobru ekipu i da osim rezultata ostavim dobro odelo i onome ko dođe posle mene.

Shares: