Kanada na megdan Srbiji nakon što su nam ,,overili” plasman u Pariz!

 Kanada na megdan Srbiji nakon što su nam ,,overili” plasman u Pariz!

FOTO: FIBA

Sjajnom napadačkom partijom Slovenija izbačena iz borbe za medalje – 100:89 (26:24, 24:26, 30:21, 20:18).

Prvo poluvreme odigrano je u NBA stilu. Obe ekipe raspucane, bez da neko napravi značajniju razliku. Plus nije išao preko četiri poena na jednu ili drugu stranu, kad se podvuku utisci viđenog, oba sastava su se lako privikla na takav ritam, rezultat na poluvremenu je dobar prikaz onoga što se dešavalo na terenu u prvom poluvremenu poslednjeg četvrtfinala – 50:50.

Drugo je otvorio Tobi poenima posle ofanzivnog skoka i to je Sloveniji bio jedini koš narednih skoro četiri minuta. Kanada je stegla odbranu a na krilima Bereta napravila seriju 11:0, prekinuo ju je Dragić trojkom. Samo na kratko, Kanađani su zatvorili Dončića, agresivnom igrom terali Slovence na faulove za slobodna bacanja, osam u nizu su ih pogodili za plus 14. U završnih dva minuta treće deonice Slovenija je tek uspela da uspori rivala, Dončić je malo došao do daha, dovoljno da se minus spusti na jednocifren iznos. Uloge su zamenjene u prvih dva minuta poslednjeg kvartala, sada je Slovenija bez poena, Kanada pravi 7:0. Od tog momenta pa do kraja Kanađani su se skoro sve vreme držali na dvocifrenoj prednosti, time i zakazali polufinale sa našom reprezentacijom kojoj njihova pobeda znači plasman na Olimpijske igre u Pariz.

Nezaustavljivi Glidžis-Aleksander meč je završio sa 31 poenom i deset skokova, Beret je dodao 24 poena i devet skokova. Dončić je meč završio sa 26 poena, Klemen Prepelič postigao 22.

Polufinale:

Srbija – Kanada (petak, 10.45.)

SAD – Nemačka (petak, 14.40.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet