Vujošević: Bogdan za sebe misli da je košarkaški polubog

 Vujošević: Bogdan za sebe misli da je košarkaški polubog

FOTO: ABA League/Dragana Stjepanović

Ređaju se sjajne partije Bogdana Bogdanovića, poveo je Srbiju ka polufinalu Mundobasketa, između ostalog i zaradio pohvale bivšeg trenera tokom gostovanja na Sport Klubu.

– Bogdan za sebe misli da je košarkaški polubog. On ima neverovatno samopouzdanje, čak i onda kada je šutirao 1/13, što je bio takav bezobrazluk. Na scenario prema kojem su pojedinci rekli da će izgubiti samopouzdanje, ja sam odmah rekao da za tako nešto nema šanse. Naravno, nisam očekivao odmah baš ovakvu reakciju. Odigrao je dobro i protiv Domininanske Republike, ali to ne može da se poredi sa Litvanijom. Mogu da kažem da je on vrhunski radnik, ne znam šta je tu zadnjih godina, ali on je stvarno krvavo radio. On nije u svim periodima svog života između treninga živeo onako kako bi jedan sportista trebalo da živi. Ipak, on je u svakom periodu svog života bio spreman da radi krvnički.

Nastavio je Duško Vujošević sa pohvalama na račun srpskog kapitena, pohvalivši još jednom njegovu radnu etiku.

– Krvnički i više od drugih, sa maksimalnim naporom. Imao je taj neki moral da radi preko granice bola. Njegovi ciljevi i ambicije su uvek bili vrhunski, ali su bili praćeni velikim voljom da radi. Tako da nisu bili bolesni. Drago mi je što je postigao ovakav stepen zrelosti na terenu. I ovaj mali Nikola Jović priča kako im je govorio šta treba da rade. Po tome se vidi da je on broj jedan i da je lider ovog tima. Lagane poene je dao na skokove i na prodore, vrlo raznovrsno i na sve načine. Da ne preteramo sada mnogo sa ovim pohvalama…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet