Đoković: Odbojkašice su heroine, drago mi je zbog košarkaša

 Đoković: Odbojkašice su heroine, drago mi je zbog košarkaša

FOTO: Printscreen

Dok se bori za novi grend slem, srpski as se trudi da isprati makar vesti o drugim srpskim sportistima, pa je pohvalio odbojkašice za osvojeno srebro na Evropskom prvenstvu.

– One su stvarno heroine, stvarno su fantastičan primer sportista koje se žrtvuju i posvećuju se srpskom grbu već godinama. One su nas radovale svetskim i evropskim zlatima, odličjima sa olimpijskih igara, tako da mi je žao što su izgubile od Turkinja. Fenomenalne su, sve. Od Maje do Tijane, mnogo je onih koji su tu već godinama, veteranke koje se vrate i vode mlađe.

Uspeo je Novak Đoković da na isti način isprati i plasman košarkaške reprezentacije u polufinale Svetskog prvenstva.

– Zbog vremenske razlike nisam imao priliku da gledam nijednu utakmicu, ali pratim rezultate i sve što se dešava. Mnogo mi je drago što su u polufinalu, malo ko je, sudeći po novinskim člancima, očekivao da će oni dogurati do polufinala, ali eto, pokazali su da imaju kvalitet, uprkos izostanku nekoliko vrhunskih igrača. Imaju zajedništvo, verovatno ih je ovo što se desilo s Borišom još više ujedinilo i motivisalo da doguraju što dalje. Želim im sreću, nadam se da će ući u finale.

– Mi jesmo košarkaška nacija, znam šta su rekli i Pešić i Jokić i razumem taj deo, ali verujem da ljudi vole košarku, vole sport kod nas i vole da podržavaju, pogotovo reprezentaciju. Igre za reprezentaciju ne mogu da se porede ni sa čim drugim. Meni je jedina moja žal, u svim izborima u životu što nisam deo kolektivnog sporta, upravo zbog tog timskog ambijenta, ali mi u individualnom sportu imamo priliku da kroz Dejvis kup i ATP kup igramo za reprezentaciju i ja se od srca radujem što ću biti sa svojom ekipom sledeće nedelje u Španiji. Ti trenuci su nezaboravni, druženje, taj osećaj ponosa što nosimo tu trobojku na srcu, to je nekako, ne znam privilegija i čast velika.

Nažalost, Mundobasket je obeležio i jedan događaj kome se niko nije nadao, udarac i komplikacije zbog kojih je Boriša Simanić ostao bez bubrega.

– Stvarno mi je jako žao šta se desilo Boriši. Nije izgledalo toliko jako kada se gleda preko ekrana, ali šta je to sve proizvelo… Strašna stvar! U utorak mi je poslao poruku na Instagramu, zahvalio se na podršci, uzvratio sam mu rečima podrške. Rekao sam da mu šaljemo energiju da ozdravi, da se molimo za njega.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet