Ker pred polufinale: Žao mi je zbog Đokovića, Nemačka najbolji tim na turniru

 Ker pred polufinale: Žao mi je zbog Đokovića, Nemačka najbolji tim na turniru

Svetsko prvenstvo se polako bliži kraju, a Stiv Ker pred polufinale ima samo reči hvale za rivala.

Dva stepenika do vrha. Sjedinjenje Američke Države će protiv Nemačke tražiti plasman u finale ovogodišnjeg Mundobasketa, ali taj posao sigurno neće biti lak. Svestan toga je i selektor Ker, koji je istakao da njihov naredni protivnik igra verovatno najbolju košarku do sada na turniru:

Naši momci su spremni. Mislim, igraju na visokom nivou. Igrali smo snažno i agresivno protiv Italije i to je ono što će nam biti potrebno da pobedimo Nemačku. Oni su zaista dobri. Oni su verovatno najbolji tim na turniru. Mislim da do sada nisu izgubili nijednu utakmicu.

su jako dobro povezani, dobro trenirani, postoji puno kontinuiteta i tim je fizički veoma jak. Dakle, moraćemo da igramo odlično da bismo pobedili. Što se tiče nas u stručnom štabu, naglasili smo važnost kretanja loptom, proigravanja, jer imamo mnogo igrača sa brzinom, okretnošću i veštinom vođenja lopte.

Srpske novinare u Manili zanimalo je i da li trener Golden Stejta stiže da prati Novaka Đokovića i US open.

Volim US open. To je jedan od mojih omiljenih sportskih događaja. Obično idem i gledam, ali ove godine je drugačije situacija. Teško je pratiti sportove u Manili jer smo na potpuno suprotnoj strani sveta. Obično se ovi događaji dešavaju usred noći. Zato nisam mogao da gledam ništa od toga, ali pratim dešavanja“, rekao je Ker, te dodao da bi voleo videti Novaka na košarkaškom terenu:

Mislim da on može čuvati bilo koga. Kreće se izuzetno dobro. Sa strane na stranu, mislim da može ostati ispred bilo koga. Mislim da bi bio dobar u tranziciji, kontranapadu. Voleo bih da ga vidim na košarkaškom terenu.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet