Mijatović: Milutinov je najbolji visoki u Evropi

 Mijatović: Milutinov je najbolji visoki u Evropi

FOTO: Borac/Duško Radišić

Trener čačanskog Borca u komentaru pobede Srbije nad Litvanijom u četvrtfinalu Mundobsketa podsetio je da javnost pre odlaska na daleki istok nije davala ovoj ekipi previše šansi za ozbiljan rezutat, štaviše, više se pisalo i pričalo o onima koji će izostati.

– Znate kako, javnost uvek ima jedno određeno mišljenje, a struko možda drugo. Važan je ovaj plasman u polufinale Svetskog prvenstva za srpsku košarku. Plasirali smo se među četiri najbolje selekcije na svetu, iako je ova reprezentacija ispraćena sa dosta skepticizma. Znamo svi šta se dešavalo.

Prokomentarisao je Dejan Mijatović i pojedince, posebno istakao Bogdana Bogdanovića, Nikolu Milutinova i Stefana Jovića kao vođe ove generacije srpske repezentacije.

– Milutinov je najbolji visoki igrač u Evropi, kada se gleda učinak na obe strane terena. Posebno bih apostrofirao Bogdana Bogdanovića i Stefana Jovića, koji imaju iskustvo igranja ovakvih utakmica. Mislim da je to nijansa koja presuđuje. Nakon pada posle Italije, imali smo meč koji odlučuje o prolazu. Imamo Bogdanovića koji ima te atribute lidera. Znam da ima mentalnu snagu da se vrati posle loših utakmica. Imamo hijerarhiju u reprezentaciji, gde svako radi svoj posao. Litvance je meč sa Amerikom zavarao, da će sa nama lako. Mi smo maksimalno ušli u utakmicu i zatvorili sve prilaze košu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet