,,Pet dana smo ubeđivali Lukakua, Murinjo je bio ključan”

 ,,Pet dana smo ubeđivali Lukakua, Murinjo je bio ključan”

FOTO: AS Roma

Sedam pojačanja je dovela Roma u prelaznom roku za nama, poslednje je ujedno bilo i najzvučnije. Tijago Pinto je naveo da je Žoze Murinjo bio ključan za dolazak Romela Lukakua na pozajmicu.

– Dovesti Lukakua u junu ili julu nije bilo moguće za nas. Murinjo je bio ključan za taj dolazak, četiri ili pet dana nam je bilo potrebno da ubedimo Lukakua. Potom se naš predsednik uključio u pregovore sa Čelsijem i doslovce ih otključao.

Odlazak Nemanje Matića naterao je Đalorose da krenu i po trećeg vezistu, u njihove redove vratio se Leandro Paredes, odbio je druge ponude kada je došao poziv iz Rima.

– Jako teško je bilo pregovarati sa Luisom Kamposom oko Leandra Paredesa. Našli smo se na kraju na 2,5 miliona evra fiksne sume i dodacima. Paredes mora 80 puta da startuje da bi Pariz Sen Žermen dobio još dva miliona.

To nije jedini posao koji su zaključili Roma i Pariz Sen Žermen ovog leta, sedmicama se čekalo zeleno svetlo za Renata Sančeza.

– Opsednut sam Renatom Sančezom. Njegov transfer je moja odgovornost, mnogo verujem u njega. Pozajmica će prerasti u obavezu otkupa ukoliko on odigra određeni broj utakmica.

Iako je Markos Leonardo silno želeo u njihove redove, odbijao druge ponude, Santos je uspeo da ga zadrži. Pinto to vidi kao odlaganje za zimu.

– Markos Leonardo je naša meta, želimo ga i dalje. Ima puno igrača sa velikim potencijalom, to su prilike za nas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet