Stanković: Nešto vam mogu obećati – moj tim nikada ne odustaje

 Stanković: Nešto vam mogu obećati – moj tim nikada ne odustaje

FOTO: Printscreen

Posle iskustva u Italiji, srpski stručnjak se preselio nešto bliže domovini, u pauzi između dve sezone promovisan je kao novi trener Ferencvaroša.

Vrlo sam srećan i ponosan što sam ovde, ne mogu da dočekam da krenem sa radom. Došao sam u veliki klub sa još većom istorijom. Više od 70 trofeja, neverovatan učinak. Imam veliku želju da pokažem da sam spreman za svaku bitku koju ću morati da vodim za ovaj klub. Posle razgovora sa predsednikom kluba, sportskim direktorom i svim menadžerima, odmah sam osetio da je ovo pravo mesto za mene, gde se donose teške odluke, tako da sam mogao sa zadovoljstvom da potpišem ugovor. Siguran sam da će mi biti lepo ovde.

Pun je samopouzdanja Dejan Stanković, energije koja ga je krasila kao trenera Crvene zvezde i Sampdorije, sada sa namerom da je prenese u mađarski fudbal.

Ferencvaroš je veliki klub gde ima mnogo pritiska, jer uvek moraš da pobediš. Volim taj osećaj! Moj život je takmičenje. Kada me je neko upitao da li sam spreman, rekao sam da sam rođen spreman. Kada vas pozove veliki klub kao Ferencvaroš, morate da budete spremni. Ne u tom trenutku, već mnogo pre. Možda ćemo nekad remizirati, možda ćemo nekad izgubiti, ali cilj je da dobijemo svaku utakmicu. Moramo da damo sve od sebe, svi navijači moraju da znaju da je moj tim iskren i da ostavlja sve na terenu. To je moja filozofija. Možeš da pogrešiš u pasu, možeš da promašiš gol, ali ne možeš da promeniš stav. Mora da dođe iznutra.

Ima nameru da svoju fiozofiju implementira u novom timu, iznad svega mora da postoji poštovanje prema grbu koji se nosi.

Možda sam mlad trener, ali pratim staru školu, poštovanje mi je važnije od svega. Morate da poštujete klub, predsednika, sportskog direktora, menadžera, igrače i morate mnogo da poštujete navijače. Igramo za njih. Poštovanje mora da postoji u svlačionici, to je neophodno, svako mora da poštuje onog drugog, jer samo tako možemo da razvijemo jedinstvo. Kad to budemo imali, onda ćemo biti zaista jaki. U startu mogu da vam obećam jedino lojalnost, poverenje i rad, to je bitnije od bilo čega drugog. Radićemo naš posao zasnovan na ovim vrednostima što će biti teško. Nemam sumnju, verujem da je to pošten i efikasan način. I još nešto vam mogu obećati – moj tim nikada ne odustaje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet