Tadić: Nije bitno koliko imaš nastupa, već šta si ostavio iza sebe

 Tadić: Nije bitno koliko imaš nastupa, već šta si ostavio iza sebe

FOTO: FSS/Nebojša Paraušić

Dobar deo javnosti večerašnji meč Srbije i Mađarske vidi kao možda i ključni u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo.

Kada smo videli grupu bilo nam je jasno da Mađarska i mi važimo za favorite, tu su i ostale reprezentacije, ali je ipak očekivano stanje. Želimo da pobeđujemo, da imamo maksimalan broj bodova, ali nekada ne ide sve po planu. Imamo cilj, da se posle toliko godina plasiramo na Evropsko prvenstvo. Žarko želimo da ostvarimo taj rezultat.

Podsetio je kapiten Orlova na prethodne duele koje su ove dve reprezentacije odigrale u prethodnom izdanju Lige nacija.

Igrali smo već sa Mađarskom u Ligi nacija, u Beogradu su bili za nijansu bolji, prepustili smo im inicijativu. Kod njih je bilo drugačije, čvrsto smo se postavili i dominirali, bili smo bolji. Otkad je selektor Stojković tu uvek igramo tako, pitamo se i u tome je ključ. Slični smo što se tiče igračkog kadra.

Na ovoj utakmici Dušan Tadić će doći do broja 100 kada su nstupi u reprezentaciji u pitanju, taj jubilej mu nije toliko važan.

Iskreno, 100. utakmica mi ne znači ništa. Lepo je kada imaš preko 50 utakmica za Srbiju, ali u prošlosti zbog svega što se dešavalo ostao mi je gorak utisak. Nije bitno koliko imaš nastupa, već šta si ostavio iza sebe, koliko si pomogao, dao golova i namestio. Ima igrača koji su odigrali 80 utakmica, a da nisu imali evropsko ili svetsko prvenstvo. Imamo primer Jokanovića, ima 50 mečeva za reprezentaciju, a bio je na oba turnira.

Prate fudbaleri ostale nastupe srpskih predstavnika, u timskim i individualnim sportovima, nadaju se da će nastaviti niz lepih vesti.

Veoma je lepo što svi naši sportisti rade. To je nam je motivacija i insipiracija. Ponosni smo na njih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet