Period pomračenja i serija promašaja koštali Srbiju prvog poraza

 Period pomračenja i serija promašaja koštali Srbiju prvog poraza

FOTO: FSS

Zahvaljujući preokretu Mađarska odnela tri boda iz Beograda – 1:2 (1:2).

Može se reći da su gosti bili nešto agilniji i opasniji rival nasamom početku, džaba im sve to kad je Srbija ta koja je došla do gola. Ispucao je Dibuš, Veljković glavom pokreće brz napad, Sergej u prostor, Tadić nesebično na drugu stativu, Vlahović očajno šutira, srećom, Salaj je postigao autogol. Odmah potom smo videli novi opasan napad naših, Radonjić beži odbrani, nije dobro centrirao ali stiže Kostić, povratna pred peterac, Vlahović pogađa spoljni deo mreže.

Sve su češće Orlovi u kaznenom prostoru protivnika, u naletu je bio i Kostić, takođe šut u spoljni deo mreže sa ivice peterca. Konfuzija u odbrani omogućila je Mađarima izjednačenje u 34. minutu. Ušao je Šalaj u šesnaesterac sa desne strane, Vanja brani, odbitak se i od Šalaja odbija ka Vargi za poravnanje.

Dva minuta kasnije još gora reakcija naših reprezentativaca posle kornera i Mađarska vodi. Borbeni gosti su kidisali na loptu, sve se završilo tako što je Lang poslao loptu na drugu stativu odakle je usamljeni Orban zatresao praznu mrežu. Pred kraj poluvremena Vlahović je ozbiljno zapretio na drugoj strani, njegov udarac glavom završio je pored gola.

Očekivano, Srbija pritiska u nastavku, dva dobra napada u kratkom razmaku. Prvo je Sergej iz dobre pozicije loše tukao glavom, zatim je Vlahović snažno šutirao sa ivice peterca iskosa, Dibuš refleksno brani. Isti ishod i kod narednog udarca, sada Veljković glavom, mađarski golman piše još jednu odbranu. Neće, pa neće, Mladenović je centrirao sa leve strane na suprotnu stativu, Vlahović je bio skoro neometan i glavom pogodio spoljni deo mreže. Inicijativa je i dalje tu, ali nema više tih napada u naletima, kao ni šansi do prvog minuta nadoknade, tada je jedan odbitak legao Gudelju na levicu i prohujao pored desne stative. Još jedan udarac Sergeja direktno u Dibusa i kontra Sosoblaija završena udarcem pored gola je sve što smo videli do kraja.

1 Comments

  • Sporo jad i bedak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet