Ćavi nije odustao od još jednog veziste, četiri kandidata za januar

 Ćavi nije odustao od još jednog veziste, četiri kandidata za januar

FOTO: Printscreen

Tri realna.

Uprkos velikim problemima oko finansijskog fer-pleja, Barselona je u letnjem prelaznom roku dovela petoricu novih fudbalera, od toga dvojicu veznjaka. Čekao je Ilkaj Gundogan da ispuni san iz detinjstva, Oriol Romeu uložio deo svog novca ne bi li se vratio, obojica su starteri u ranoj fazi sezone. Ćavi je želeo još jednog vezistu, nije ga dobio sada, možda će u januaru, a spisak kandidata nam donosi Fernando Polo, novinar Mundo Deportiva, specijalizovan za praćenje dešavanja na Kamp Nou.

Najmanje realno zvuči Žoao Palinja. Videćemo kakva će finansijska situacija Barselone biti za četiri meseca, međutim, vezista Fulama je obećao Bajernu da će preći u januaru kad već nije mogao letos, barem tako tvrde nemački mediji. Engleski nagoveštavaju da bi Mančester Junajted mogao da testira njegovu rešenost, videćemo da li i Barselona.

Rešenje na duže staze mogao bi da bude Florentino Luis. 24-godišnjeg vezistu Benfike prate mnogi klubovi, među njima Mančester Junajted, Liverpul i Napoli. Tržišna cena mu se u ovom trenutku procenjuje na 20 miliona evra, nema sumnje da će skauti Katalonaca često boraviti u Lisabonu narednih meseci.

Zna se da Ćavi dosta ceni Gvida Rodrigeza. Argentinac je ušao u poslednju godinu ugovora sa Betisom, poziv iz Barselone mogao bi da ga natera da odbije novi ugovor. U sličnoj situaciji je Žoržinjo, takođe neko za koga se Barselona interesovala u više navrata. Arsenal bi razmotrio njegovu prodaju, sve i da nije u poslednjoj godini ugovora, Italijan bi bio najiskusnije i verovatno najpristupačnije rešenje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet