Evropsko finale, Nemci dobili Amerikance u njihovoj igri!

 Evropsko finale, Nemci dobili Amerikance u njihovoj igri!

FOTO: FIBA

U meču na veliki broj poena, Nemačka preko američkog tima došla do finala Mundobasketa – 111:113 (31:33, 29:26, 24:35, 27:19).

Nekako smo navikli da selekcija Sjedinjenih Američkih Država kasno pali motore, postigli su prvi koš na utakmici, Nemačka napravila seriju 7:0. Obst je svoju ekipu na sjajan način uveo u meč, puni samopouzdanja pratili su Vagner i Tais, Šreder pogodio trojku za dvocifrenu prednost sredinom prve četvrtine. Trgli su se Amerikanci i do kraja iste uhvatili priključak. Utakmica po stilu igre nalik NBA ligi, dve ekipe ozbiljnog napadačkog potencijala, egal poluvreme na kraju, od momenta kad je američka reprezentacija stigla dvocifreni minus igralo se u izjednačenom ritmu, tek jednom su imali plus pet – 60:59.

Pauza je više prijala Nemcima, Tais se razigrao na Obstove asistencije, priključio Vagner, trojka Šredera sada na polovini treće deonice za plus osam. Timski Nemačka mnogo bolje izgleda, drži se na odstojanju, Vagner asistira Obstu za novu trojku, pa i sam pogađa jednu, potom i Šreder da se na treću pauzu ode sa dvocifrenom prednošću. Pet i po minuta do kraja, Nemačka ima plus 12, tada kreće žestoki pritisak rivala i serija 9:0 kojom se vraćaju u meč. Prekida je Šreder, njegova asistencija za trojku Obsta, blokada Bonge i u poslednji minut unose četiri poena prednosti. Šreder je to dodatno uvećao, dovoljno da se u malo konfuznoj završnici izbori pobeda koja vodi u finale sa Srbijom.

Obst na kraju najefikasniji, na 24 poena dodao je šest asistencija, Franc Vagner ubacio je 22 poena. Kod Amerikanaca, Edvards je upisao 23 poena i osam skokova, Rivs postigao 21 poen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet