Karasko: Ja volim avanture, a ovo može biti uzbudljiva priča

 Karasko: Ja volim avanture, a ovo može biti uzbudljiva priča

FOTO: Al Shabab

Novi ofanzivac Al Šababa bio je glavna tema na konferenciji za medije belgijske reprezentacije više nego njihov naredni meč.

Vidim da sve ovde interesuje najviše moj transfer. Pa ovako… Sada ću pričati o ovoj temi i više neću. Vidite, imam 30 godina i bio sam u poslednjoj godini ugovora u Atletiku. Odlučio sam se za finansijsku sigurnost u Al Šababu. Vidite koliko se utakmica godišnje igra i koliko se igrači češće povređuju. Odlučio sam se za sigurnu varijantu umesto da rizikujem. Svi biste vi razmislili dvaput kada biste dobili ovakvu ponudu.

Pošten je Janik Karasko, rekao je da ide u Saudijsku Arabiju da zaradi, ali i zbog novog izazova koji ovo podneblje nudi

Liga napreduje, ozbiljne zvezde iz Evrope su otišle tamo. Da li je taj izbor samo zbog finansija? Sve je pomalo u pitanju. Ja volim avanture, a ovo može biti uzbudljiva priča. Upoznaću potpuno novu kulturu i takmičenje. Pored toga, ovo je bila jedina konkretna ponuda koju sam imao ovog leta. Zvao sam Barselonu nekoliko puta ali se ništa nije desilo.

Nije Belgijancu ovo prvi put da se odlučuje na sličan korak, deo svoje karijere proveo je u Kini, na bliskom istoku očekuje nešto drugačije.

U Kini nije bilo lako. Ali u Saudijskoj Arabiji žive mnogi stranci, a ne samo fudbaleri. Sve je čisto, lepo i veliko. Imaju sjajne restorane, hotele… Za par meseci ću moći da vam kažem kakav je zaista tamo život. Zemlja je prelepa. Teško je suditi o tome spolja. Treba da vidite stvari svojim očima, da ih doživite i da sami formirate svoje mišljenje umesto da slušate propogandu sa leve i desne strane.

Mediji u zapadnom delu Evrope bruje o ljudskim pravima i problemima sa tog aspekta u ovom delu sveta.

Nisam se posebno obazirao na taj aspekt. Nisam primetio ništa posebno što se tiče te teme dok sam bio tamo. Istina, bio sam samo kratko da potpišem ugovor. Zar Kristijano Ronaldo ne živi normalan život tamo već mesecima sa ženom i decom?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet