Ronaldo: Za mene je čast promeniti ne samo fudbal, već kulturu

 Ronaldo: Za mene je čast promeniti ne samo fudbal, već kulturu

FOTO: Printscreen

Portugalac je sezonu odlično započeo, došao je do brojke od 850 postignutih golova u karijeri, i motivisan je da dodatno podigne tu cifru.

To je istorijsko dostignuće. Ponosan sam na brojke koje sam postigao. Ali želim još, sve dok igram letvica mora da stoji gore, ciljam visoko. Zahvalan sam onima koji su mi pomogli, kako u klubovima tako i u reprezentaciji.

Sa Lionelom Mesijem se takmiči na drugačiji način, barem za javnost koja prati njihove igre i nakon odlaska iz evropskog fudbala.

Ne vidim to tako više, rivalstva nema. Bilo je lepo, navijačima se dopalo. Svako ko voli Kristijana Ronalda ne mora da mrzi Mesija. Obojica su vrlo dobri, promenili su istoriju fudbala. Poštovani smo svuda u svetu, to je najvažnije. On ima svoj put, ja takođe. Dobro mu ide, koliko sam video. Nasleđe traje, ali rivalstvo? Ja to ne vidim tako. Govorio sam uvek, mi smo delili pozornicu 15 godina i bili, neću reći prijatelji, ali kao dvojica kolega koji poštuju jedan drugoga.

Kritikovan je Kristijano Ronaldo kada se prošle zime preselio u Saudijsku Arabiju, ispostavlja se da je bio vizionar.

Normalno je kritikovati, koja liga nije kritikovana? U kojoj ligi nema problema? Kontroverze? Ima ih i u Arabiji i u Portugaliji… Znao sam i uvek ću ponavljati, mnogi su mislili da sam lud, ali sad odjednom više nisam. Već je ‘normalno’ igrati u Saudijskoj Arabiji. Kao igrač Al Nasra znao sam da će se ovo dogoditi. Za mene je čast promeniti ne samo fudbal, već kulturu, dovesti velike zvezde tamo. To me čini vrlo ponosnim. Zašto im ne dati šansu? Pionir sam svega toga i ponosan sam na to, ali više od svega želim da arapska liga nastavi da raste u godinama što dolaze.

Na početku ligaške sezone upisao je šest pogodaka, veruje da će nadmašiti prethodnu u kojoj je postigao 14.

Ne bi bilo loše, navikao sam na velike brojke i nekad se čini da 10, 15, 17 nije dovoljno. Mislim da ću ove godine postići više od 17 golova. Počeo sam dobro, prošle godine nisam imao dobru predsezonu kao ove, to je ključ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet