Soro: Igraćemo na četiri fronta i ne krijemo da sve napadamo

 Soro: Igraćemo na četiri fronta i ne krijemo da sve napadamo

FOTO: VK Novi Beograd

Novi Beograd je počeo pripreme za novu sezonu, sportski direktor, Slobodan Soro, podvlači da su ambicije iste.

– Sastav je izmenjen u odnosu na prošlu godinu, sa novim igračima verujem da smo još bolji i da nam se neće događati neke slabosti prisustne prošle godine. Važno je da u klubu sve besprekorno funkcioniše, uspešno rade škola vaterpola i plivanja, imamo stabilan sistem i sve se odvija kako želimo. Igraćemo na četiri fronta i ne krijemo da sve napadamo. Željni smo trofeja u Kupu Srbije koji nam je izmakao, u prvenstvu branimo titulu, a uspeh želimo i u regionalnom takmičenju koje će se igrati po novom sistemu. Naravno, najveća želja nam je Liga šampiona. Dva puta nismo uspeli, neka bude treća sreća.

Slavko Gak je ostao u redovima srpskog šampiona ali na drugoj funkciji, u narednom periodu biće tim lider Novobeograđana.

– Nema dilema oko naših ambicija. One su se videle i u prošle dve sezone, a sada su još jasnije sa novim pojačanjima. Imamo respektabilan tim, vidi se to po imenima koja su došla. Idemo na sve četiri trofeja. Nadam se da ćemo svi zajedno da ostvarimo ovaj cilj. Naučili smo lekcije, i naš cilj su svi trofeji. Duboko verujem da je to moguće. Ciljevi jesu veliki ali ovaj tim to može da napravi. Pripreme su počele pre mesec dana, juče se priključio i Filip Filipović. Čast mi je da živim sa njima, nadam se da ćemo se svi radovati. Pozivam javnost da nam pomognu, ovde su najbitniji igrači reprezentacije i verujem da ćemo se plasirati na Olimpijske igre.

Što se tiče trenera, Živko Gocić nema šta da doda, ponovio je o ambicijama i predstavio svoj stručni štab za narednu sezonu.

– Nemam šta da dodam. Ciljevi su jasni, zadovoljan sam što vodim ovu ekipu. Ona je miks istaknutih igrača koji su na svojim pozicijama najbolji svih vremena, zatim igrače koji su sada najbolji na svetu, momke koji dolaze, kvalitetne strance i zato sa pravom pretendujemo na sve trofeje. U stručnom timu su još pomoćni trener Đorđe Filipović, kondicioni trener Aleksandar Bakić, fizioterapeut Dragan Parandilović, stigao je Bojan Međedović zadužen za fizičku pripremu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet