Ovo je bre timčina, Orlovi sa istoka sigurno donose medalju!

 Ovo je bre timčina, Orlovi sa istoka sigurno donose medalju!

FOTO: FIBA

Srbija nadigrala Kanadu za plasman u finale – 95:86 (23:15, 29:24, 23:24, 20:23).

Flaster na Bogdanoviću ne pomaže, asistirao je Milutinovu za zakucavanje i Dobriću za trojku, pa pogodio jednu u i sam. Kanađanima je trebalo dva i po minuta za koš iz igre, Beret vraća trojku. Posle našeg niza od osam poena, rival je napravio isti, prekida ga Stefan Jović prodorom. Ulazak Avramovića dodao je na agresivnosti u odbrani, Bogdanović je sjajan od početka, sa novih pet poena i asistencijom za Nikolu Jovića napravio je plus šest. Ukradenom i polaganjem u kontri Avramović uvećava prednost i tera protivničkog selektora na tajm-aut. Tri i po minuta su Kanađani bez koša, do slobodnih bacanja Olinika, na tome su i ostali do prve pauze – 23:15.

Dort je otvorio drugu četvrtinu trojkom, prvi koš iz igre za Kanadu posle skoro pet minuta igre, vraća Gudurića, pa pogađa i Voker, sva trojica iz levog ćoška, Gudurić sada uzvraća prodorom. Bogdanović je prvi dvocifreni na utakmici, trojka posle ofanzivnog skoka Davidovca. Kapitenova igra leđima donela nam je prvu dvocifrenu prednost. Utakmica je pod kontrolom Srbije, prišli su rivali na minus pet, trojka Dobrića i dva zakucavanja Milutinova ponovo udaljavaju naš tim. Milutinov dominira pod oba koša u završnici poluvremena, posle tehničke Fernandezu stekli smo 15 poena prednosti pre zakucavanja Bereta – 52:39.

Po jedan koš na obe strane u prva dva minuta nastavka, Bruks trojka, Nikola Jović poludistanca. Očekivano, Kanađani žure, naši pokušavaju da uspore meč, Bogdanović je naterao Bruksa na četvrti faul. Napadački Srbija ne izgleda dobro, ali odbrana čuva plus, Nikola Jovič preuzima odgovornost u napadu. Pojavio se Dobrić sa četiri poena oko obruča, za sada se ne dozvoljava Kanadi da se spusti ispod sedam poena zaostatka. Imali su jedan napad i za to, odbijen je taj nalet, trojkama Gudurića i Marinkovića vratili razliku sa poluvremena pre tehničke Pešiću zbog ulaska na teren – 75:63.

Pleni Avramović energijom, ukrao je dve lopte, ima Srbija najvećih plus 17 u dva navrata, posle trojke Gudurića i ofanzivnog skoka Davidovca. Maksimalno se trude Kanađani da ubrzaju ritam utakmice, do polovine igre u četvrtoj četvrtini ne dozvoljava im se da se spuste na jednocifreni minus. Lopta ide Bogdanoviću u ruke, prodor pa trojka preko ruke, na 91 poenu su Orlovi. Dve odbrane Bogdanovića i koševi njega i Davidovca stavljaju naš tim u poprilično dobru poziciju pred poslednja dva minuta.

Zna se ko je poenterski predvodnik tima, Bogdanović je postigao 23 poena, po 16 dodali Dobrić i Milutinov koji je na to dodao deset skokova. U timu Kanade istakao se Beret sa 23 poena.

1 Comments

  • Appreciation to my father who informed me about this website, this blog is truly amazing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet