Gudurić: Ko god nosi srpski dres, uvek se bori do kraja

 Gudurić: Ko god nosi srpski dres, uvek se bori do kraja

FOTO: FIBA

Ova generacija srpskih košarkaša ostvarila je svoju najvažniju pobedu do sada, nad Kanadom za finale Mundobasketa.

– Osećaj je sjajan. Super sam ponosan na naši tim, na igrače, trenere. Moram da spomenem saigrača Borišu Simanića, koji je i dalje u bolnici. Kao što sam i rekao, želim ovu pobedu da mu posvetim. Nadam se da ćemo ga videti uskoro. Samo želim da kažem da je sada bolje zbog medalje. Jer smo ga učinili srečnim.

Koliko god predstavnici medija insistirali na priči o otkazima iz sadašnjeg trenutka, reprezentativci je odbijaju.

– Sve je o ovoj grupi. Ko god nosi srpski dres, uvek se bori do kraja. To je u našoj krvi. Prezentujemo porodice, ljude. Video sam navijače, ne mogu da zamislim kako je u Srbiji. Nebitno ko nije ovde. Daćemo još više od sebe.

Srebro je osvojeno pre dve godine, na zlato se čeka nešto više od dve decenije, još od legendarne generacije iz Indijanapolisa.

– To je razlog što sam počeo da igram košarku. Ovo mi znači sve. Najveća utakmica naših života. Neki su već igrali ovakve utakmice. Znači nam ovo, da predstavljamo zemlju, da igramo za sebe, porodicu, sve ljude u Srbiji i ne možemo da dočekamo šta je sledeće.

Za mnoge su diskretni heroji Aleksa Avramović i Ognjen Dobrić, njih je Svetislav Pešić posebno pohvalio za igru u odbrani.

– Ja ovo nisam video u životu, ovakvu energiju. Ovo je neverovatno. Samo da im poželim da dobro spavaju, da nastave u ovom ritmu. Od njih sve počinje, trudimo se da ih ispratimo. Jako sam srećan što delim teren sa njima. Dobrića poznajem, velika je čast sa njima i sa svima ostalima i da nastavimo u ovom ritmu.

Predvodnik napada je Bogdan Bogdanović, iz utakmice u utakmicu kapiten isporučuje dvocifreni broj poena.

– Znali smo šta nas čeka, pričali o tome i spremili utakmicu. Gledali smo da mu olakšamo da primi loptu, da visoki igrači prave dobre blokade. Timska igra, na kraju nas je Bogdan vodio do pobede.

Još jednom je Marko Gudurić iskoristio priliku da pozdravi Borišu Simanića, saigrači su uspeli da osiguraju medalju, dodatno motivisani zbog njega.

– Naježio sam se. Videli smo to skandiranje nemu pre utakmice. Šta reći, dodatna motivacija, nadam se da ćemo imati priliku da odemo da ga vidimo. Njemu će značiti, a i svima nama kao dodatna motivacija za finale. Još jednom pozdravljamo Boru, da nam se što pre priključi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet