Mitoma još nije potpisao novi ugovor, velikani pomno prate

 Mitoma još nije potpisao novi ugovor, velikani pomno prate

FOTO: Printscreen

Dva, možda tri kluba iz kruga kandidata za vrh prate dešavanja na Ameksu.

Izrastao je Brajton u svetski hit, kako igrama, tako i poslovanjem. Istorijska prošla sezona donela im je prvi izlazak u evropska takmičenja, ali i prihod od skoro 20 miliona funti od prodaja Mozesa Kaiseda, Aleksisa Mekalistera i Roberta Sančeza. Finansijski moćni klubovi sada mnogo više pažnje obraćaju na krajnji jug Engleske, sledeći koji im je u fokusu je Kaoru Mitoma.

Japanac je prošle sezone bio najjača ofanzivna karika Galebova sa učinkom od deset golova i osam asistencija, ovu je otvorio golom i sa tri asistencije, samo potvrdio da je vredan ulaganja u skorijoj budućnosti. Brajton pokušava da ga nagovori da potpiše novi ugovor, optimisti su na Ameksu, međutim, to se još uvek nije dogodilo. Aktuelni mu ističe u leto 2025., pa ostrvski portali navode da situaciju pomno prate tamošnji velikani, ne bi li ugrabili povoljnu priliku za transfer u januaru, ili bar narednog leta.

Prvi među njima je Mančester Siti. Mitoma je na Etihadu razmatran i u prethodnom prelaznom roku, međutim, Brajton je jasno poručio svima da nema razgovora na tu temu sada. Građani su angažovali Džeremija Dokua kao dugoročno rešenje, smatraju da ima prostora da se timu priključi još jedan ozbiljan defanzivac i pratiće Mitominu situaciju.

Novi interesent je Liverpul. Planirali su na Enfildu da osveže i krilne pozicije jednim ili čak dvojicom fudbalera, ipak, zbog neophodne rekonstrukcije veznog reda to je palo u drugi plan. Kako će u naredna dva prelazna roka saudijski klubovi još jače krenuti na Mohameda Salaha, možda bude neophodno na vreme napraviti temelj za priču oko dolaska novog asa i ofanzivne udarne igle, možda baš Mitome.

Ne treba zanemariti ni Arsenal. Odavno je na Emirejtsu identifikovan Mitoma kao profil koji im treba, najave su da će Tobdžije već u zimskom prelaznom roku angažovati novo krilo. Istina, pominju se neka druga imena, ali ni Japanca ne treba odbaciti kao opciju. Od dogovora oko produžetka ugovora zavisiće pozicije Brajtona, mada je svakako za očekivati da Mitoma najkasnije na leto ode i okuša se negde drugde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet