Nikolić: Potpisao bih zlato da igramo protiv Amerikanaca, Nemačka nezgodnija

 Nikolić: Potpisao bih zlato da igramo protiv Amerikanaca, Nemačka nezgodnija

FOTO: ABA League 2/Dragana Stjepanović

Proslavljeni trener Miroslav Muta Nikolić biranim rečima govorio je o uspehu reprezentacije Srbije na Mundobasketu.

“Orlovi” su na fenomenalan način stigli do velikog finala gde ih očekuje meč protiv, takođe, sjajnih Nemaca.

Nikolić je svoj intervju za “Informer” počeo svojom poznatom rečenicom.

– Ljudi, šta se čudite što je Srbija u finalu? Pa, to je sve normalno. Pustite demagogiju, Srbija mora da ide na medalju – rekao je popularni Muta.

On je priznao da je u finalu priželjkivao reprezentaciju SAD.

– Da su Amerikanci protivnici, odmah bih potpisao da osvajamo zlato. Ovako, protiv Nemaca, moraćemo debelo da se pomučimo. Više sam navijao za Amerikance, jer Nemačka je nezgodnija. Igraju organizovanije, jaču odbranu i bez sumnje, najteža su ekipa na turniru. Kod njih se zna ko kosi a ko vodu nosi. Žao mi je što nisu Amerikanci u finalu da već proslavimo zlato, a protiv Nemaca će biti teže. Ali, nema veze, i protiv njih možemo da slavimo i budemo šampioni sveta.

Nikolić posebno hvali Bogdana Bogdanovića koji ga je impresionirao na meču protiv Kanade u polufinalu Svetskog prvenstva.

– Ma, to je bio vrh vrhova meč za naš tim. Bogdan je sve radio onako kako to zna napadački, ali je bio dobar i u asistiranju i odbrani. Gudurić je imao značajnu ulogu, kao i Dobrić, kojeg izgleda nisu skautirali. Igrači poput Dobrića i Avramovića su najgori za protivnike, jer sve rade na terenu. Kanađani su delovali malo umorno, a to su naši momci iskoristili.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet