Od velikog plusa do konfuzne završnice, Partizan u finalu

 Od velikog plusa do konfuzne završnice, Partizan u finalu

FOTO: KK Partizan Mozzart Bet

Na otvorenom terenu u Banja Luci savladan je Turk Telekom – 75:71 (25:15, 19:13, 18:21, 13:22).

Smailagić i Enoh su bili raspoloženi u ranoj fazi utakmice, priuštili prisutnima tri lepa zakucavanja. Anđušić je raspoložen za igru, poenima i asistencijom napadački je pokrenuo crno-bele koji su nakon prvih deset minuta imali dvocifrenu prednost. S izuzetkom jednog kratkog konfuznog perioda, Partizan drži pod kontrolom Turk Telekom. Prijatno iznenađenje je nastup Vukčevića, pristup poeni, asistencija iza leđa Smailagiću u kontri. Naneli je ubacio trojku za maksimalni plus na poluvremenu – 44:28.

Drugo poluvreme otvara Smailagić trojkom i odbranom kojom je pokrenuta kontra za Vukčevića. Rotira Obradović, ima trojicu dvocifrenih do isteka treće deonice, sem Ledeja sve ostale je koristio, kombinuje petorke, isprobava, Turk Telekom je konstantno u dvocifrenom minusu. Velika prednost je očigledno opustila crno-bele, korak po korak i ekipa Nenada Čanka je prišla na jednocifreni zaostatak što je bio signal Željku Obradoviću za tajm-aut, posle dve vezan kontre za minus osam. Kratkoročne reakcije nema, serija rivala se nastavlja, trojka Ulubaja, Sajbir jedno bacanje, Jaramaz sa dvoja dva prekida. Ušlo se u neizvesnu završnicu, Anđušić je pogodio jedan bitan flouter, imali su sreće crno-beli da Volas promaši dva bacanja i malo im olaška sam finiš.

Anđušić je naa jednoj strani bio najefikasniji sa 19 poena, na drugoj Mekdafi sa istim učinkom. Partizan će sutra od 19 časova igrati finale protiv CSKA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet