,,Odmah se uspostavi petao, a ko je petao?”

 ,,Odmah se uspostavi petao, a ko je petao?”

FOTO: FIBA

Legendarni Bogdan Tanjević u intervjuu za Meridian sport izneo je niz pohvala na račun Svetislava Pešića nakon što je on Srbiju doveo do finala Svetskog prvenstva.

– Mundobasket je još jedan dokaz jednog ekstremno velikog znanja, pripremanja ekipe i vođenje tima. Poseduje neverovatnu sposobnost da pripremi ekipu da igra na velikom takmičenju i veštinu da tokom čitavog prvenstva održava visoku energiju i nivou forme svakog pojedinca. Ozbiljno je pripremio ekipu i preneo znanje na igrače. Odradio je fenomenalan posao.

Ništa manje lepih reči nije zaradio ni Bogdan Bogdanović, kapiten Orlova odigrao je tri fantastične partije u nizu na putu ka najvećem izazovu koji čeka njega i saigrače.

– Bogdan je već sam po sebi veoma drag i skroman čovek. Rad koji je uložio da bi svoj talenat ispoljio na svetskom nivou je nešto posebno. Nema mnogo igrača koji su toliko uložili u rad. Njemu odgovara sistem gde je red, rad i disciplina, pa je samo potvrdio svoju veličinu. Priodni je lider ekipe. Odmah se uspostavi petao, a ko je petao? Uvek jedan igrač! Odmah pošto je bio napadnut od javnosti, reagovao i pokazao zašto je apsolutni vođa tima, pravi pravcati kapiten i njegov doprinos je ogroman.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet