Pešić pred finale: Očekivali smo Nemačku u finalu i to je najbitnije

 Pešić pred finale: Očekivali smo Nemačku u finalu i to je najbitnije

FOTO: FIBA

Svetislav Pešić izneo je očekivanja pred veliko finale.

Srbija je napravila ogroman uspeh. Desetkovan sastav je stigao do finala, a od trofeja ih deli samo meč sa Nemačkom. Jedan od onih koji sigurno dobro poznaje tamošnju košarku i mentalitet jeste upravo selekotr Pešić, koji je istakao da ga ne iznenađuje to što je Nemačka u finalu.

Igramo protiv Nemačke, to verovatno niko očekivaon nije, ali mi jesmo i to je najvažnije. Očekivao sam ih u finalu ne zato što su drugi slabiji od njih, nego jer su Nemci uz nas pokazali najviše. Oni nisu izgubili ni jednu utakmicu, imaju perfektno prvenstvo i to me ne iznenađuje. Poznajem trenera, igrače i sistem. Najveća njihova snaga je kontinuitet. Godinama igraju zajendo i napravili su sjajnu ekipu.

Očekuje nas izuzetno zahtevna utakmica. Ako jedna ekipa pobedi Amerikance i vodi celo vreme, mi to moramo poštovati i moramo se maksimalno spremimo za utakmicu. Ono što je najvažnije je kako ćemo realizovati ono što pripremimo. Ovo je finale, duel dve ekipe koje su do finala došle timskom košarkom, pobedničkim mentalitetom i verom u svoje kvalitete.”

Finalni duel na programu je u nedelju od 14 sati i 40 minuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet