Degenek: Mogao sam da budem u boljim ligama

 Degenek: Mogao sam da budem u boljim ligama

FOTO: FK Crvena zvezda

Iskusni defanzivac Crvene zvezde još jednom je za australijske medije prokomentarisao grupu koju je žreb za Ligu šampiona dodelio srpsko prvaku.

Očigledno, ovo je bio težak žreb za Ligu šampiona, ali se radujemo. Igrati protiv šampiona Evrope, najboljeg tima na Starom kontinentu u ovom trenutku, biće to paklen izazov. Ali ovo je uzbudljiv period za klub, uzbudljivo vreme za sve nas igrače. I uzbudljivo vreme za mene lično. Da budem iskren, ovo je verovatno najbolji tim na svetu.

Govorio je Miloš Degenek i o svojim ambicijama, zadovoljan je u Beogradu, ali se nada i da će se okušati u ligama petice.

Imao sam razgovore sa samim sobom u ogledalu nekoliko puta, kao i sa ljudima od kojih mislim da nisam imao najbolji tretman u svojoj karijeri. Mogao sam da budem u boljim ligama. Nisam imao sreće, niti podršku agenata ili nije dolazilo do dogovora. Ali, verujem da sam mogao da igram u Italiji, Španiji, Nemačkoj, Engleskoj, gde god, ali nisam imao priliku i sreću kao i mnogi drugi. Ali nikad nisam odustao. Nikada nisam dozvolio da to mnogo utiče na mene. Gde god sam igrao, dao sam sve od sebe, ostavio sam srce na terenu, ali video sam sebe i šta ja mogu.

Ide i korak dalje, tvrdi da je spreman i da igra neko vreme besplatno kako bi se dokazao nekom zainteresovanom klubu.

Ne kažem da bih mogao da igram za Arsenal ili Mančester Siti, ali znam da bih mogao da igram u klubu koji je na sredini tabele u jednoj od prvih pet liga na svetu. Razgovarao sam telefonom sa agentima, klubovima i govorio: ‘Bez problema bih igrao pola godine besplatno’. Ne moram da budem plaćen. Samo želim da pokažem šta mogu da uradim i onda ako oni budu zadovoljni onim što mogu da uradim, bio bih srećan da prihvatim bilo koji ugovor, koji oni mogu da mi ponude. Ne želim da pogledam deset godina unazad, da završim karijeru i kažem da nisam igrao u jednoj od najboljih pet liga na svetu. Izneverio bih sebe ako se to desi. Još uvek imam vremena. Nastaviću da žestoko da radim i nadam se da će se to jednog dana desiti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet