Gurović: Nema dileme da bi današnje zlato bilo veći uspeh nego Indijanapolis

 Gurović: Nema dileme da bi današnje zlato bilo veći uspeh nego Indijanapolis

FOTO: AdmiralBET ABA league/Dragana Stjepanović

Nekadašnji reprezentativac naše zemlje sa puno emocija je ispratio put Srbije do finala Mundobasketa, istakao da je sama borba za zlato veliki uspeh.

Iskreno ne znam koja utakmica je bila bolja, da li ona protiv Litvanije ili sada protiv Kanade. Mislim da je ekipa pokazala zajedništvo, što zbog Boriše, što zbog timske ambicije da se pobeđuje. Svu su otpisali i Karija i igrače, rekao sam i javno pre prvenstva, najopasniji smo u toj situaciji. Ispostavilo se da je to stvarno tako. Skinuli smo teret sa sebe što je stvarno bitno sa psihološke strane, sada smo došli do sjajne situacije da nasmejani i rastrčani napravimo nešto neverovatno. Već sada smo napravili veliki uspeh za malu zemlju kao što je Srbije, svi smo ponosni na ove momke.

Bio je Milan Gurović član poslednje generacije srpskih košarkaša koja je donela svetsko zlato, za Mozzart Sport je uporedio taj podvig i današnju situaciju.

Nema dileme da bi današnje zlato bilo veći uspeh nego ono što smo mi uradili u Indijanapolisu. Pre svega jer su svi otpisali ovu današnju ekipu, a oni su dokazali kvalitet. Mi sa druge starne smo imali veliki pritisak i breme favorita što je bilo normalno jer smo na taj šampionat stigli kao šampioni Evrope pa je medalja bila pod moranje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet