Gvideti: Svaki dan će biti velika borba

 Gvideti: Svaki dan će biti velika borba

FOTO: CEV

Posle Lige nacija i Evropskog prvenstva srpske odbojkašice sada očekuje kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre koji će se održati u Kini.

Pre svega mislim da smo spremni za novi turnir. Ova četiri dana smo iskoristili da se oporavimo od poraza od Turske. Nije bilo lako svariti to, ali smo znali da smo kao tim uradili sve. Nekada samo jedan čelendž može da promeni sve, kao što je to bilo u taj-brejku. Zadovoljan sam i ponosan zbog onoga što je tim uradio tokom leta. Sada idemo u Kinu. Pre svega idemo znajući da ovo nije poslednja šansa da se plasiramo na Olimpijske igre – imamo dobru poziciju na rang listi. Ali biće lakše ako se kvalifikujemo sada. Uradićemo sve da to postignemo. Ali neće biti kraj sveta ako ne uspemo, jer imaćemo šansu i kroz Ligu nacija.

Naporan raspored očekuje Đovanija Gvidetija i njegove igračice, rivali će biti Kina, Dominika, Holandija, Kanada, Meksiko, Ukrajina i Češka.

Turnir je za nas veoma težak. Možda će biti lak meč sa Meksikom, ali ostali neće. Češka i Ukrajina su pokazale svoj nivo na Evropskom prvenstvu, od Kanade smo izgubili poslednji meč, od Dominikanske Republike takođe. Imamo Holandiju koja napreduje mnogo, polufinale protiv njih je bilo teško. I Kina koja je favorit turnira. Neće biti lakih utakmica. Svaki dan će biti velika borba. Moraćemo da igramo na visokom nivou. Naporan je raspored.

Ovaj turnir preskače Bojana Drča, Maja Ognjenović i dalje ima problema sa virusom, nadaju se u stručnom štabu da će se priključiti ekipi naknadno.

Imamo malo problema na poziciji dizača. Bojana Drča iz porodičnih razloga je odlučila da ne igra ovaj turnir, a Maja Ognjenović neće krenuti s nama. Ali se nadamo da će doći malo kasnije, jer i dalje ima problema sa virusom. Idemo sa Jakšićevom i Mirkovićevom, kojima sam veoma zahvalan jer su bile spremne da krenu, iako sam ih zvao dan-dva pre polaska. Zahavlan sam im na volji da pomognu timu. Zahvaljujem i Drči na onome što je uradila ovog leta, zadovoljstvo mi je bilo da radim sa njom. Žao mi je što ne može da završi ovo leto sa nama. Nadam se da će Maja moći da igra, jer će mnogo promeniti našu igru ako ne bude bila u timu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet