Maksimović: Dešavalo nam se ovo mnogo puta, i stvarno je neobjašnjivo

 Maksimović: Dešavalo nam se ovo mnogo puta, i stvarno je neobjašnjivo

FOTO: FSS

Ume fudbal nekad da bude jako surov, upravo tako je Srbija doživela prvi poraz u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, Mađarska je eksploatisala dva minuta pada koncentracije naše defanzive.

– Neočekivan poraz. Mislim da smo dobro otvorili utakmicu, dali smo gol na vreme, imali još nekoliko šansi za drugi pogodak, i onda ponovo ono što nam se dešavalo mnogo puta. Izgubimo kontrolu utakmice na nekoliko minuta, što nas skupo košta. Primili smo dva jeftina i brza gola. Na kraju smo napadali, nismo imali ni sreće, ali moramo naučimo ponovo iz naših grešaka. Ne smemo da budemo dekoncentrisani, moramo da igramo 90 minuta, i ne smeju da nam se dešavaju ti padovi.

Iskusni vezista je vidno razočaran zbog toga što se ovakve stvari ponavljaju iznova i iznova, ne može da nađe razlog, ni opravdanje.

– Dešavalo nam se ovo mnogo puta, i stvarno je neobjašnjivo. Igrači smo koji imaju veliko iskustvo, ne bi trebalo to da nam se dešava, ali eto, jednostavno nam se u svakoj utakmici desi pet minuta pada, koji nas skupo koštaju.

Sada već postoji određeni pritisak zbog situacije u grupi, Nemanja Maksimović i saigrači imaju imperativ pobede u Litvaniji.

– Izgleda da smo mi majstori da zakuvamo kada nema potrebe, ali eto. Nije ništa lako, sve je teško. Nismo bili toliko godina na Evropskom prvenstvu, možda nas negde i taj pritisak muči. Trebaće nam malo više strpljenja, idemo utakmicu po utakmicu, i da se posle tolik ogodina kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet