Srpski fudbaleri otputovali su na istok Evrope sa nameron da iz Litvanije donesu bitna tri boda pred završnicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

– Što se tiče Litvanije igrali smo nekoliko puta, dobro se poznajemo, u današnjem fudbalu nema mnogo tajni. Jedni o drugima sve znamo. A što se tiče golova i konačnog epiloga, napadamo svi kao tim, branimo se kao tim, važno je da se nađe balans i sve da radimo kao tim. Možda u tim nekim detaljima nije sve tako bilo protiv Mađara, ali radili smo analizu, videli sve što je trebalo, sagledali i dobre i loše strane. Sad je nova utakmica i došli smo ovde da osvojimo tri boda.

Osvrnuo se Aleksandar Mitrović još jednom na meč protiv Mađarske, nema žaljenja, isključivo kroz prizmu lekcije za dalje.

– Oni su se u drugom poluvremenu branili, skupili se u svoj šesnaesterac, malo prostora je bilo, pokušavali smo da ga nađemo, mislim da smo stvorili i dovoljno šansi da ne izgubimo utakmicu. Izostala je i sreća, golman je takođe branio odlično. Bilo je, da ponovim, i dobrih i loših stvari, ta utakmica ostaje iza nas. U današnjem fudbalu kad pobediš nemaš mnogo vremena da slaviš, kad izgubiš nemaš mnogo vremena da žališ. Čeka nas novi meč, u poziciji smo u kojoj želimo da budemo, mi se i dalje pitamo.

Shares: