Prvi čovek FIBA o Simaniću: Situacija jedom u milion…

 Prvi čovek FIBA o Simaniću: Situacija jedom u milion…

FOTO: FIBA

Generalni sekretar FIBA Andreas Zaglis osvrnuo se na slučaj Boriše Simanića koji je u Manili ostao bez bubrega tokom Mundobasketa.

Dobre vesti su da njegov oporavak ide u dobrom pravcu, a Zagklis se u obraćanju posebno zahvalio doktoru Draganu Radovanoviću iz našeg stručnog štaba.

“Oni koji su videli snimak mogu da vide da je to situacija jednom u milion ili milijardu. Bitna je reakcija posle toga. FIBA je pre turnira odabrala određene bolnice koje će biti dostupne u slučaju ovakvih situacija, kao i sjajne doktore, stručnjake specijaliste u svojim oblastima, a doktor Srbije Dragan Radovanović je imao ključnu ulogu u svemu”, kazao je Zagklis na pitanje MONDA.

“Odmah smo aktivirali sve potrebne resurse da u prva 24 sata da bude operisan, a potom i preko vikenda kada su bile potrebne dodatne mere. Pričao sam i sa njegovom porodicom, nisam želeo da se pojavljujem previše u javnosti. Želim da kažem da su igrač i njegova plata osigurani, mi smo u kontaktu sa Savezom i želim da se javno zahvalim doktoru Radovanoviću”, kazao je prvi čovek FIBA i takođe se osvrnuo i na smrt doktora reprezentacije Dominikanske Republike.

“I naravno naša velika želja Boriši Simaniću da što pre ozdravi i oporavi se. Njemu će medalja biti uručena, samo čekamo da vidimo koja će to biti medalja”, naglasio je on.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet