Šreder: Počastvovan sam što ću igrati u finalu protiv Srbije

 Šreder: Počastvovan sam što ću igrati u finalu protiv Srbije

FOTO: FIBA

Nemački plejmejker naredne sezone biće član Toronto Reptorsa i sarađivati sa srpskim trenerom, Darkom Rajakovićem.

Svaki dan pre utakmice mi piše i poželi mi sreću. Rekao mi je: ‘Nadam se da ćeš odigrati dobro, a da će Srbija pobediti’. Kladili smo, videćemo šta će se desiti.

Jedan od heroja pobede u polufinalu upitan je kako je proveo veče nakon pobede nad Sjedinjenim Američkim Državama u polufinalu Mundobasketa.

Legao sam da spavam kasno, uživao sam sa porodicom, saigračima. Ispisali smo istoriju, niko nije verovao da ćemo doći dovde…kada bismo ispisali istoriju, na Filipinima, u Manili, to je nešto posebno. Prošle noći nisam mnogo spavao, ali večeras ću se odmoriti.

Na redu je finale sa Srbijom, Denis Šreder je optimista ali spušta pritisak, želi da se ovoj utakmici pristupi kao i drugima.

Igramo košarku i takmičimo se na najvišem nivou, svaka utakmica je za mene ista. Naravno, ovo je finale Mundobasketa, počastvovan sam što ću igrati u finalu protiv Srbije. Na kraju dana, ovo je samo utakmica.

Samo finale, bez obzira da li doneli zlatnu ili srebrnu medalju kući, ovo Svetsko prvenstvo biće razlog za novu ekspanziju nemačke košarke.

Nadam se da će košarka postati atraktivniji i da će se više pažnje posvetiti košarci u Nemačkoj. Igram već deset godina, od tada do danas se već vidi ogromna razlika. Drago mi je što sam bio deo toga, što smo stavili Nemačku na košarkašku mapu. Pokušaćemo da pomognemo i ostalima, mladim igračima da porastu, kao što su i meni drugi pomagali kada sam počinjao.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet