Stojković: Bili smo odgovorni prema državnom dresu, košarkaši su za mene zlatni

 Stojković: Bili smo odgovorni prema državnom dresu, košarkaši su za mene zlatni

FOTO: FSS/Nebojša Paraušić

Loši utisci sa prethodne utakmice su prošlost, Srbija je nadigrala Litvaniju i zabeležila bitnu pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Definitivno smo u svim segmentima igre pokazali kvalitet. Uporno sam govorio igračima na sastanku da budemo motivisani i da trčimo. Ako nemate taj nivo i kapacitet trčanja kao protivnik, uvek je teško. Raduje me i čini me zadovoljnim odnos i fenomenalna reakcija svih igrača. Bili su odlučni u nameri da reše utakmicu u svoju korist. Bili smo bolji, bili smo odgovorni prema državnom dresu, da se reaguje na pravi način.

Odlučio se Dragan Stojković za nekoliko promena u odnosu na prethodnu utakmicu, komntar je izgleda poruka…

Ko je pametan, shvatiće. Rekao sam da će biti promena i taktičkih korekcija. Sve što sam uradio večeras, uradio sam na perfektan način. Uvek ima prostora da se napreduje i bude bolji. Za tako nešto ima vremena, postoje analize i korekcije i izbor igrača koji će početi utakmicu. Sa ovim pristupom večeras očigledno je da sam sve pogodio. Mladenović je odlično odigrao, imao dve asistencije. Imali smo korekcije u zadnjoj liniji. Srednji red nam je bio doteran i dominantan.

Junak pobede svakako Aleksandar Mitrović, golgeterski post koji traje od početka kvalifikacija prekinuo je het-trikom.

Za Mitrovića šta reći, osim da mu čestitam. Pokazao je svetsku klasu. Potrebne su mu lopte, ne može sam, ali njegova odlučnost, kretanje, htenje… To se videlo večeras. On je igrač koji nama mnogo znači. Danas smo igrali sa jednim napadačem. Kada se pobedi sve je u redu. Kada se ne pobedi, kreću polemike. Da li možemo sa dvojicom. Ova odluka je bila pun pogodak.

Selektor fudbalske reprezentacije čestitao je košarkaškoj na osvojenom srebru na Svetskom prvenstvu u Manili.

Zamolili su me igrači da gledaju košarku na velikom platnu. Ja sam gledao u sobi. Navijali smo, bili smo uz njih. Čestitam Daniloviću, Tarlaću, Pešiću. Oni su za mene zlatni i čestitam im od srca. Ne postoji razlog da budu tužni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet