Totenhem potukao bogataše i kaparisao Hajdukovog vunderkinda!

 Totenhem potukao bogataše i kaparisao Hajdukovog vunderkinda!

FOTO: Printscreen

Dve godine unapred.

Prijatno iznenađenje u ranoj fazi sezone u Premijer ligi je Totenhem. Nije dugo trebalo Angelosu Postekogluu da promeni stvari na Vajt Hart Lejnu, pojačanja su se odlično uklopila, počevši od Džejmsa Medisona, neki starosedeoci dobili novi fudbalski život, mladi igrači šansu. Pevci igraju dopadljiv fudbal, atmosfera se promenila, izgleda da je to bio barem jedan od faktora da se dobije velika pobeda na tržištu.

Severni London kao narednu destinaciju u svojoj karijeri izabrao je supertalentovani Luka Vušković. Iako ima samo 16 godina, visoki štoper je već odigrao nekoliko utakmica kao starter u dresu splitskog Hajduka prošle sezone. Postao je i najmlađi strelac u istoriji hrvatskom velikana pogotkom u četvrtfinalu Kupa koji su Splićani kasnije i osvojili. Sve to navelo je skaute nekih od najmoćnijih evropskih klubova da pomno prate šta se dešava na Poljudu. Trku je vodilo šest klubova, među njima Real Madrid, Bajern, Čelsi, izdvojili se u jednom trenutku Mančester Siti i Pariz Sen Žermen, dobio je Totenhem.

Razlog je taj što su Pevci bili najspremniji da hrvatskom vunderkindu garantuju minute u prvom timu. Naravno, Vušković će put Engleske tek u leto 2025., kada napuni 18 godina. Pre toga Totenhem će isplatiti Hajduku 12 miliona evra i tako kaparisati jednog od najtalentovanijih štopera na svetu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet